Muista tämä, jos terästät glögiä alkoholilla!
Jos glögiin haluaa lisätä alkoholia, kannattaa pitää muutama seikka mielessä.
Anoran juoma-asiantuntija Mikael Karttunen demonstroi viikonloppuna Huomenta Suomessa, miten glögiä saa kotioloissa tehtyä yllättävistäkin ainesosista. Ensimmäisenä Mikael näytti juontaja Niina Backmanille, miten valmistuu niin sanottu instant-glögi.
– Tämä on helpoin mahdollinen tapa valmistaa glögiä, jos ei ole glögiä, glögiekspertti totesi.
Karttunen antoi lähetyksessä tärkeitä vinkkejä myös glögin terästämiseen alkoholilla.
Miksi alkoholia terästetään alkoholilla?
Karttunen ihmettelee suomalaisten ajattelutapaa terästää alkoholillista glögiä alkoholilla.
– Eli me otetaan alkoholillinen glögi, jota terästetään vielä tiukalla alkoholilla. Tämän tavan haluaisin muuttaa.
Liikaa alkoholia sisältävä glögi aiheuttaa monista pikkujouluista tutun ilmiön: lämmin glögihöyry kulkeutuu sieraimiin ja alkaa lähes välittömästi yskittämään.
Lohdullinen viesti pikkujoulukansalle
Karttunen suositteleekin terästämistä ainoastaan alkoholittomaan glögiin.
– Itse suosittelisin perinteisen kirkkaan viinan sijaan esimerkiksi yrttilikööriä. Tällaisella me saadaan tosi runsas ja miellyttävä yhdistelmä.
Asiantuntijalla on myös lohdullinen viesti kaikille, jotka pelkäävät glögiä lämmittäessä alkoholin haihtumista.
– Alkoholin poistuminen nesteestä kestää jonkin aikaa. Ei haittaa, jos minuutin tai pari pääsee glögi kuplimaan. Voi olla rauhallisin mielin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"