Jos glögiin haluaa lisätä alkoholia, kannattaa pitää muutama seikka mielessä.
Anoran juoma-asiantuntija Mikael Karttunen demonstroi viikonloppuna Huomenta Suomessa, miten glögiä saa kotioloissa tehtyä yllättävistäkin ainesosista. Ensimmäisenä Mikael näytti juontaja Niina Backmanille, miten valmistuu niin sanottu instant-glögi.
– Tämä on helpoin mahdollinen tapa valmistaa glögiä, jos ei ole glögiä, glögiekspertti totesi.
Lue lisää: Mikaelin glögikikka ällistyttää: "Aivan uskomatonta!"
Karttunen antoi lähetyksessä tärkeitä vinkkejä myös glögin terästämiseen alkoholilla.
Miksi alkoholia terästetään alkoholilla?
Karttunen ihmettelee suomalaisten ajattelutapaa terästää alkoholillista glögiä alkoholilla.
– Eli me otetaan alkoholillinen glögi, jota terästetään vielä tiukalla alkoholilla. Tämän tavan haluaisin muuttaa.
Liikaa alkoholia sisältävä glögi aiheuttaa monista pikkujouluista tutun ilmiön: lämmin glögihöyry kulkeutuu sieraimiin ja alkaa lähes välittömästi yskittämään.
Lohdullinen viesti pikkujoulukansalle
Karttunen suositteleekin terästämistä ainoastaan alkoholittomaan glögiin.
– Itse suosittelisin perinteisen kirkkaan viinan sijaan esimerkiksi yrttilikööriä. Tällaisella me saadaan tosi runsas ja miellyttävä yhdistelmä.
Asiantuntijalla on myös lohdullinen viesti kaikille, jotka pelkäävät glögiä lämmittäessä alkoholin haihtumista.
– Alkoholin poistuminen nesteestä kestää jonkin aikaa. Ei haittaa, jos minuutin tai pari pääsee glögi kuplimaan. Voi olla rauhallisin mielin.