Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Muista tämä, jos terästät glögiä alkoholilla!

10:17img
Katso videolta, miten glögiä saa valmistettua colajuomasta ja punaviinistä.
Julkaistu 22.11.2024 17:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Jos glögiin haluaa lisätä alkoholia, kannattaa pitää muutama seikka mielessä. 

Anoran juoma-asiantuntija Mikael Karttunen demonstroi viikonloppuna Huomenta Suomessa, miten glögiä saa kotioloissa tehtyä yllättävistäkin ainesosista. Ensimmäisenä Mikael näytti juontaja Niina Backmanille, miten valmistuu niin sanottu instant-glögi.

– Tämä on helpoin mahdollinen tapa valmistaa glögiä, jos ei ole glögiä, glögiekspertti totesi. 

Lue lisää: Mikaelin glögikikka ällistyttää: "Aivan uskomatonta!"

Karttunen antoi lähetyksessä tärkeitä vinkkejä myös glögin terästämiseen alkoholilla.

Miksi alkoholia terästetään alkoholilla?

Karttunen ihmettelee suomalaisten ajattelutapaa terästää alkoholillista glögiä alkoholilla. 

– Eli me otetaan alkoholillinen glögi, jota terästetään vielä tiukalla alkoholilla. Tämän tavan haluaisin muuttaa.

Liikaa alkoholia sisältävä glögi aiheuttaa monista pikkujouluista tutun ilmiön: lämmin glögihöyry kulkeutuu sieraimiin ja alkaa lähes välittömästi yskittämään.

Lohdullinen viesti pikkujoulukansalle

Karttunen suositteleekin terästämistä ainoastaan alkoholittomaan glögiin.

 – Itse suosittelisin perinteisen kirkkaan viinan sijaan esimerkiksi yrttilikööriä. Tällaisella me saadaan tosi runsas ja miellyttävä yhdistelmä. 

Asiantuntijalla on myös lohdullinen viesti kaikille, jotka pelkäävät glögiä lämmittäessä alkoholin haihtumista. 

– Alkoholin poistuminen nesteestä kestää jonkin aikaa. Ei haittaa, jos minuutin tai pari pääsee glögi kuplimaan. Voi olla rauhallisin mielin.

Lue myös: Makutestissä kauppojen 8-prosenttiset glögit – voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä

Tuoreimmat aiheesta

Juomat