Lusikkaleivät kuuluvat monen suomalaisen kevään juhlapöytään. Testaa Hellapoliisi Kati Jaakosen kirpsakoita, sitruunaisia lusikkaleipiä.
Klassiset lusikkaleivät ovat vuosikymmenten ajan kuuluneet suomalaiseen juhlapöytään.
Lusikkaleivät ovat pieniä herkkupaloja, joiden resepti on mitä parhain palauttaa mieleen kevään valmistujaisjuhlien kynnyksellä. Milloin itse olet viimeksi leiponut näitä klassikkopikkuleipiä?
Hellapoliisina tunnetun ruoka-alan monitaiturin Kati Jaakosen lusikkaleipien sisällä piilee kirpsakka yllätys. Katin lusikkaleivät täytetään nimittäin lemon curd -sitruunatahnalla.
– Lusikkaleivät ovat kuuluneet vuosikymmeniä erilaisten juhlien kestosuosikkeihin. Voit valmistaa lusikkaleipiä jo ennakkoon valmiiksi ja täyttää tarpeen mukaan mieleisillä täytteillä, Kati neuvoo.