Lusikkaleivät – juhlien takuuvarma klassikko
Julkaistu
Lusikkaleivät ovat kuuluneet vuosikymmeniä erilaisten juhlien kestosuosikkeihin. Voit valmistaa lusikkaleipiä jo ennakkoon valmiiksi ja täyttää tarpeen mukaan mieleisillä täytteillä.
Ainekset
- 200 g voita tai margariinia
- 1 ½ dl sokeria
- 4 – 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl ruokasoodaa
Väliin
- n. 1 dl lemoncurd -sitruunatahnaa
Pinnalle
- sokeria
Valmistusohje
Lusikkaleivät valmistuvat näin:
- Laita voi kattilaan ja sulata. Anna voin kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes väri muuttuu hieman punertavaksi. Sekoita joukkoon sokeri. Jäähdytä.
- Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Ota kauniin muotoisella teelusikalla pikkuleipiä painamalla pikkuleipätaikinaa teelusikan lusikkapesään. Laita pikkuleivät kupera puoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista pikkuleipiä 175-asteessa 12-15 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet kauniin kullankeltaisen värin. Jäähdytä.
- Laita puolelle pikkuleipämäärästä lemon curdia ja paina päälle toinen pikkuleipä. Kierittele sokerissa. Laita tarjolle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät