Lusikkaleivät – juhlien takuuvarma klassikko
Julkaistu
Lusikkaleivät ovat kuuluneet vuosikymmeniä erilaisten juhlien kestosuosikkeihin. Voit valmistaa lusikkaleipiä jo ennakkoon valmiiksi ja täyttää tarpeen mukaan mieleisillä täytteillä.
Ainekset
- 200 g voita tai margariinia
- 1 ½ dl sokeria
- 4 – 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl ruokasoodaa
Väliin
- n. 1 dl lemoncurd -sitruunatahnaa
Pinnalle
- sokeria
Valmistusohje
Lusikkaleivät valmistuvat näin:
- Laita voi kattilaan ja sulata. Anna voin kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes väri muuttuu hieman punertavaksi. Sekoita joukkoon sokeri. Jäähdytä.
- Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Ota kauniin muotoisella teelusikalla pikkuleipiä painamalla pikkuleipätaikinaa teelusikan lusikkapesään. Laita pikkuleivät kupera puoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista pikkuleipiä 175-asteessa 12-15 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet kauniin kullankeltaisen värin. Jäähdytä.
- Laita puolelle pikkuleipämäärästä lemon curdia ja paina päälle toinen pikkuleipä. Kierittele sokerissa. Laita tarjolle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"