Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mitä eroa on vihreällä ja valkoisella parsalla?

shutterstock_268774604
Shutterstock
Julkaistu 16.04.2015 17:33
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Parsakauden käynnistyttyä parsaniput ilmestyvät ruokakauppoihin ja toreille, mutta kumpaa kannattaa ostaa, vihreää vai valkoista parsaa?

TIESITKÖ? Sen lisäksi, että parsa on arvostettu herkku, on se myös hurjan terveellistä syötävää. Parsa on kasvikunnan paras foolihapon lähde ja se lukeutuu kaikkein ravintorikkaimpien kasvisten joukkoon. Sadassa grammassa parsaa on vain 26 kilokaloria.

Parsaa on huippukautena tarjolla usein sekä valkoisena, vihreänä että violetin sävyisenä. Ota selvää, mitä eroa erivärisillä parsoilla on!

Valkoinen, vihreä ja violetti – kaikki samaa kasvia

shutterstock_266375765Vihreä parsa nousee maasta noin 15 senttimetrin korkeuteen ennen sadon keräämistä.Shutterstock

Värieron lisäksi myös eriväristen parsojen maussa on hienoisia eroja. Valkoisen parsan makua kutsutaan erityisen hienostuneeksi, mutta siinä on tietynlaista karvautta. Tätä karvasta makua voidaan yrittää taittaa lisäämällä keitinveteen sokeria. Vihreän parsan maku muistutta valkoista enemmän tuoreen herneenpalon aromia.

Huippukokki suosii valkoista parsaashutterstock_267163004Ruokakaupoissa on parsakauden aikana usein tarjolla sekä vihreää että valkoista parsaa.Shutterstock

– Mielestäni se on paremman makuinen. Kyllä valkoinen on myös arvostetumpi, koska se on hienostuneemman makuinen, Välimäki toteaa.

Lähteet: fineli.fi, kasvikset.fi, satokausikalenteri.fi

Tuoreimmat aiheesta

Parsa