Nappaa vinkit kevään ykkösrisoton valmistamiseen.
Parsa on yksi kevään odotetuimmista raaka-aineista, ja sitä voi hyödyntää monenlaisissa ruoissa aina munakkaista pastoihin. Yksi takuuvarma kevätruoka on tietysti myös parsarisotto.
Keittiömestarit Hans Välimäki ja Harri Syrjänen ovat molemmat jakaneet MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille omat risottoreseptinsä.
Lue myös: Ruoka, johon Hans Välimäki ei ikinä laittaisi liemikuutiota – vinkit valmistukseen: "Isoin virhe, mikä Suomessa tehdään…"
Hans Välimäen risottovinkit: Ei liemikuutioita
Hans Välimäki antoin kokkikoulussaan vuonna 2021 risottovinkkinsä. Välimäen mukaan risoton sekoittamiseen kannattaa valita pehmeä työväline, kuten silikonilasta tai puuhaarukka.
– Isoin virhe, mikä Suomessa tehdään risoton kanssa on, että kaikki eivät vieläkään tunnu ymmärtävän riisin olevan se tärkein elementti. Eli valitaan se oikeanlainen riisi, Välimäki tähdensi.
Nappaa ohje Hans Välimäen parsarisottoon: Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella |
Tunnetuimmat risottoon käytettävät lajikkeet ovat arborio- ja carnaroli-riisilajikkeet.
Välimäki itse käyttää parsarisoton liemenä parsan keitinvettä. Liemikuutioita Välimäki ei koskaan risottoon heittäisi.
– En itse niitä tykkää käytää, koska ne ovat jonkun muun tekemiä, eivätkä välttämättä aina niin hyviä. Joissakin liemikuutioissa on väriaineita ja muita. Jos haluaa tehdä vaalean risoton ja siellä onkin jotain oranssia lisättynä, niin ei välttämättä ole kauhean kiva juttu.
Lue myös: Mitä tarkoittaa ravintolassa HDF, tsuptsup tai siivouskalja? Suomalaiskokit paljastavat
Harri Syrjäsen lempparirisotto
Kokki Harri Syrjänen puolestaan vinkkasi oman luotto-ohjeensa parsarisottoon viime keväänä Instagram-tilillään. Syrjänen luottaa kahden keväisen raaka-aineen liittoon ja parsa saa makuparikseen sitruunan.
Testaa Harri Syrjäsen keväinen ja helppo risotto: Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto |
– Takuu kevään merkki – risotto primavera. Mun lempparirisotto ja tietysti [one] pottina. Nyt on viimeistään aika unohtaa talvi ja siirtyä kevään odotukseen, julisti Syrjänen Instagram-julkaisussaan.
Syrjäsen risotossa käytetään runsaasti myös yrttejä.