Keittiömestari Filip Langhoff antoi lokakuussa 2020 kotikokeille veitsivinkkejä MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.
Korvat hörölle kotikokit! Michelin-tähtitaustainen suomalainen huippukokki Filip Langhoff antoi vuonna 2020 Viiden jälkeen -ohjelmassa veitsivinkkejä, jotka kannattaa napata talteen. Langhoff muun muassa kertoi, miten veitset pidetään terävänä ja listasi, mitä veitsiä jokaisen kotikokin keittiöstä tulisi ainakin löytyä.
– Sanoisin näin, että kolme tai ehkä neljä veistä ovat sellaisia, mitkä tarvitsisi löytyä kotikeittiöstä, Langhoff aloittaa.
Nappaa ohje: Uunijuurekset Filip Langhoffin tapaan
Tärkein keittiömestarin mielestä on iso kokkiveitsi, joka voi olla ihan perinteinen tai sitten japanilaistyylinen. Langhoff kertoo itse käyttävänsä kokkiveistä kaikista veitsistä eniten. Kokkiveitsen lisäksi keittiöstä tulisi löytyä myös pieni vihannesveitsi, jota voi käyttää Langhoffin mukaan pienissä pilkkomishommissa.
– Ja sitten on tämä turneerausveitsi. Tämä on ehkä yksi mun lempiveitsistä, voi kuoria esimerkiksi sipuleita.
Turneerausveitsei on pieni käyräpäinen kuorimaveitsi.
– Sitten on vielä yksi veitsi, mikä pitäisi olla jokaisessa keittiössä: sahalaitainen leipäveitsi, Langhoff esittelee.
Bonusveitseksi Langhoff nostaa filerointiveitsen kalalle. Se on mukava lisä keittiössä, jos haluaa tehdä itse kalafileitä.
Miltä näyttää turneerausveitsi? Miten veitset pidetään terävinä ja huolletaan oikein? Mikä on oikea tapa pilkkoa sipuli tai bataatti? Katso videolta Filip Langhoffin vinkit.
Lue myös: Suomalainen Michelin-tähtikokki vinkkaa perunaakin paremman, edullisen ruoan: "En ole tavannut yhtään henkilöä, joka ei olisi tykännyt siitä"
Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran syksyllä 2020.