Suomalainen huippukokki Filip Langhoff antoi lokakuussa kotikokeille veitsivinkkejä MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Keittiömestari näytti myös, miten sipulin pilkkominen luonnistuu ammattilaiselta.
Michelin-tähtitaustainen suomalainen huippukokki Filip Langhoff antoi Viiden jälkeen -ohjelmassa veitsivinkkejä, jotka jokaisen kotikokin kannattaa muistaa. Langhoff muun muassa kertoi, miten veitset pidetään terävänä ja listasi, mitä veitsiä jokaisen kotikokin keittiöstä tulisi ainakin löytyä.
– Sanoisin näin, että kolme tai ehkä neljä veistä ovat sellaisia, mitkä tarvitsisi löytyä kotikeittiöstä, Langhoff aloitti.
LUE MYÖS: Huippukokki listaa: Neljä veistä, jotka tulisi löytyä jokaisen suomalaisen keittiöstä – onko sinulla nämä?
Sipulin pilkkominen: Muista terävä veitsi
Keittiömestari näytti Viiden jälkeen -ohjelmassa myös, miten sipuli tulisi pilkkoa, jotta saa aikaiseksi tasaisia kuutioita helposti. Ensinnäkin tarvitaan terävä veitsi. Terävä veitsi mahdollistaa Langhoffin mukaan sen, että sipuli todella leikataan, eikä "prässätä".
– Mitä enemmän prässäät sipulia tai ajat vaikka hienoksi blenderissä, sitä enemmän vapautuu kaasuja, mitkä saavat itkemään. Jos sulla on terävä veitsi, se helpottaa erittäin paljon leikkaamista ja ei tule itku, Langhoff vinkkasi.
Kun sipulia pilkotaan, se leikataan ensin puoliksi. Mutta miten sitten tulisi edetä?