Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Miten ravut syödään oikein? Ammattilainen opastaa

3:55img
KATSO VIDEO: Miten ravut syödään? Katso videolta ohjeet!
Julkaistu 19.08.2023 17:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva
Jere Silfsten

jere.silfsten@mtv.fi

Rapukausi on nyt parhaimmillaan! Katso videolta vinkit rapujen oikeaoppiseen käsittelyyn ja syöntiin.  

Ravustuskausi alkoi 21. heinäkuuta, ja kestää lokakuun loppuun saakka. Viiden jälkeen -ohjelmassa testattiin elokuussa ravustusta Keravanjoella.

Lue myös: Ravustuskausi on nyt parhaimmillaan – tältä näyttää 10-vuotias täplärapukannibaali

Samalla ohjelmassa annettiin myös vinkit rapujen käsittelyyn ja syöntiin. 

Rapujen syönti ja käsittely: Älä pelkää sotkua!

Ravintolassa tai rapujuhlissa erityisesti monella ensikertalaisella voi mennä sormi suuhun, kun pitäisi keksiä, miten kovakuorisen ravun sisältä saa lihaa paahtoleivän päälle.

Helsinkiläisen OR Restaurant & Barin Janne Kantolan mukaan rapujen käsittelyä ei kannata stressata. 

– Ei tarvitse pelätä ääntä tai sotkua. Tämä on sotkuista puuhaa eli sotkua tulee joka tapauksessa.

Katso jutun yllä olevalta videolta, miten ravut käsitellään ja syödään oikein!

Lue myös: Harri Syrjänen neuvoo, kuinka helposti valmistuu taivaallinen toast skagen

Lue myös: Nopeat leivät arkeen ja juhlaan: Katin ihanat rapuleivät

Tuoreimmat aiheesta

Ruokaniksit