Rapukausi on nyt parhaimmillaan! Katso videolta vinkit rapujen oikeaoppiseen käsittelyyn ja syöntiin.
Ravustuskausi alkoi 21. heinäkuuta, ja kestää lokakuun loppuun saakka. Viiden jälkeen -ohjelmassa testattiin elokuussa ravustusta Keravanjoella.
Lue myös: Ravustuskausi on nyt parhaimmillaan – tältä näyttää 10-vuotias täplärapukannibaali
Samalla ohjelmassa annettiin myös vinkit rapujen käsittelyyn ja syöntiin.
Rapujen syönti ja käsittely: Älä pelkää sotkua!
Ravintolassa tai rapujuhlissa erityisesti monella ensikertalaisella voi mennä sormi suuhun, kun pitäisi keksiä, miten kovakuorisen ravun sisältä saa lihaa paahtoleivän päälle.
Helsinkiläisen OR Restaurant & Barin Janne Kantolan mukaan rapujen käsittelyä ei kannata stressata.
– Ei tarvitse pelätä ääntä tai sotkua. Tämä on sotkuista puuhaa eli sotkua tulee joka tapauksessa.