Odotettavissa kutsu rapujuhliin? Kari Aihinen näyttää, miten saat ravuista oikeasti kaiken irti!

Miksi rapuveitsessä on pieni reikä? Miten ravun peräsuoli poistetaan? Kokki Kari Aihinen näytti Huomenta Suomessa, miten ravuista saa kaiken irti!

Rapujuhlat voivat aiheuttaa päänvaivaa ensikertalaiselle. Kokki Kari Aihinen näyttää, kuinka saat kaiken irti ravuista!

Ravustuskausi käynnistyi vuonna 2024 21.heinäkuuta kello 12.00. Kausi päättyy 31. lokakuuta.

Rapujuhlien ystävien iloksi vuoden 2024 ravustuskausi on vihdoin alkanut. Ravustuskausi on alkanut ja kausi jatkuu pitkälle syksyyn. Moni saattaakin saada pian kutsun rapujuhliin. Mutta osaatko syödä rapuja oikeaoppisesti? 

Yllä olevalla videolla MTV3-kanavan ohjelmistakin tuttu kokki Kari Aihinen näyttää, miten otat kaiken irti ravuista!

Saako ravun keittää elävältä?

Kalastuslain mukaan rapu on lopetettava menetelmällä, joka aiheuttaa sen kuoleman mahdollisimman nopeasti ja kivuttomasti.

– Rapujen lopettamista ei kuitenkaan valvota millään tavalla ja eläviä eläimiä saatetaan tappaa hyvinkin taitamattomasti suomalaiskodeissa, huomauttaa HESYn puheenjohtaja Nina Immonen tiedotteessa.

Jos ravun lopettaa keittämällä, tarkoittaa lain noudattaminen Maa- ja metsätalousministeriön mukaan käytännössä sitä, että veden tulee olla kiehuvaa eikä rapuja tulisi lisätä kattilaan niin nopeasti tai niin paljon, että veden lämpötila laskee alle kiehumispisteen. 

HESY muistuttaa, että tutkimusten mukaan ravulle elävältä keittäminen on tuskallinen kuolema. Esimerkiksi Sveitsissä astui vuonna 2018 voimaan laki, joka edellyttää äyriäisten tainnuttamista sähköllä tai mekaanisesti ennen niiden keittämistä. Uudessa-Seelannissa rapujen elävältä keittäminen on kileetty vuodesta 1999 lähtien.

Lähde: HESY, Maa- ja metsätalousministeriö

Katso myös: Ovatko rapujuhlat elitismiä? 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat