Odotettavissa kutsu rapujuhliin? Kari Aihinen näyttää, miten saat ravuista oikeasti kaiken irti!
Rapujuhlat voivat aiheuttaa päänvaivaa ensikertalaiselle. Kokki Kari Aihinen näyttää, kuinka saat kaiken irti ravuista!
Ravustuskausi käynnistyi vuonna 2024 21.heinäkuuta kello 12.00. Kausi päättyy 31. lokakuuta.
Rapujuhlien ystävien iloksi vuoden 2024 ravustuskausi on vihdoin alkanut. Ravustuskausi on alkanut ja kausi jatkuu pitkälle syksyyn. Moni saattaakin saada pian kutsun rapujuhliin. Mutta osaatko syödä rapuja oikeaoppisesti?
Yllä olevalla videolla MTV3-kanavan ohjelmistakin tuttu kokki Kari Aihinen näyttää, miten otat kaiken irti ravuista!
Saako ravun keittää elävältä?Kalastuslain mukaan rapu on lopetettava menetelmällä, joka aiheuttaa sen kuoleman mahdollisimman nopeasti ja kivuttomasti. – Rapujen lopettamista ei kuitenkaan valvota millään tavalla ja eläviä eläimiä saatetaan tappaa hyvinkin taitamattomasti suomalaiskodeissa, huomauttaa HESYn puheenjohtaja Nina Immonen tiedotteessa. Jos ravun lopettaa keittämällä, tarkoittaa lain noudattaminen Maa- ja metsätalousministeriön mukaan käytännössä sitä, että veden tulee olla kiehuvaa eikä rapuja tulisi lisätä kattilaan niin nopeasti tai niin paljon, että veden lämpötila laskee alle kiehumispisteen. HESY muistuttaa, että tutkimusten mukaan ravulle elävältä keittäminen on tuskallinen kuolema. Esimerkiksi Sveitsissä astui vuonna 2018 voimaan laki, joka edellyttää äyriäisten tainnuttamista sähköllä tai mekaanisesti ennen niiden keittämistä. Uudessa-Seelannissa rapujen elävältä keittäminen on kileetty vuodesta 1999 lähtien. Lähde: HESY, Maa- ja metsätalousministeriö |
Katso myös: Ovatko rapujuhlat elitismiä?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka