Ruokabloggaaja Jani Kinnunen innostui valmistamaan vegaanisia hodareita, joissa klassinen nakki korvataan napakaksi keitetyllä ja marinoidulla porkkanalla.
Jani Kinnusen valmistamissa vegaanisissa hodareissa nakin roolia näyttelee porkkana – ja hodarikastike on valmistettu nyhtökaurasta. Bloggaaja itse oli hyvin tyytyväinen valmistamaansa herkkuun.
– Kasvisruoassa suurin haaste ainakin minulle on rakenne. Sen pelastaa helpolla tavalla nyhtökaura. Fanitan tuotetta erityisesti siksi, että se tarjoaa ”väliportaan” kasvisruokaan. Nyhtökaura on sellaisenaan kypsää ja syötävää, mutta sitä pääsee säätämään eri tavoin kuumennettuna, Kinnunen kertoo.
– Kun hodariin laitetaan nakin tilalle napakaksi keitetty ja marinoitu porkkana, on herkun suutuntuma erinomainen, bloggaaja jatkaa.