Yllä olevalta videolta näet varmat vinkit onnistuneeseen graaviloheen ja kalan säilyttämiseen.
Joulukala löytynee muodossa tai toisessa liki kaikkien joulupöydästä, mikäli ei ole allerginen kalalle. Suosituin joulupöydän kalaherkku on yleensä graavilohi. Osa ostaa kalansa valmiina ja toiset haluavat valmistaa kalansa alusta loppuun saakka itse.
Ihan ensimmäiseksi kannattaa miettiä, ostaako kaupasta lohta vai kirjolohta.
Lue myös: Ostatko kaupasta lohta tai kirjolohta? Pidä mielessä tämä
Graavilohi: Valmistus, leikkaus ja säilytys
Katso videolta, kun Maxin kalan omistaja ja yrittäjä Miki Kurkela antaa vinkit graavilohen tekoon ja kalamestari Jussi Ahonen näyttää oikeaoppisen graavilohen leikkauksen.
Pääkaupunkiseudulla toimiva Maxin kalan omistaja ja yrittäjä Max Grönholm muistuttaa, että myös kalan oikeaoppinen säilytys on tärkeää.
– Se on nopeiten pilaantuva raaka-aine, mitä tulee lämpötilakriittisyyteen, Grönholm sanoo.