Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Muista tämä, jos valmistat tai ostat graavilohta

3:03img
KATSO VIDEO: Näin tunnistat tuoreen kalan kaupassa! Vinkit graavilohen valmistukseen, leikkaukseen ja säilytykseen.
Julkaistu 19.12.2023 09:15
Toimittajan kuva
Sari Korpela

sari.korpela@mtv.fi

Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Yllä olevalta videolta näet varmat vinkit onnistuneeseen graaviloheen ja kalan säilyttämiseen.

Joulukala löytynee muodossa tai toisessa liki kaikkien joulupöydästä, mikäli ei ole allerginen kalalle.  Suosituin joulupöydän kalaherkku on yleensä graavilohi. Osa ostaa kalansa valmiina ja toiset haluavat valmistaa kalansa alusta loppuun saakka itse.

Ihan ensimmäiseksi kannattaa miettiä, ostaako kaupasta lohta vai kirjolohta. 

Lue myös: Ostatko kaupasta lohta tai kirjolohta? Pidä mielessä tämä

Graavilohi: Valmistus, leikkaus ja säilytys

Katso videolta, kun Maxin kalan omistaja ja yrittäjä Miki Kurkela antaa vinkit graavilohen tekoon ja kalamestari Jussi Ahonen näyttää oikeaoppisen graavilohen leikkauksen. 

Pääkaupunkiseudulla toimiva Maxin kalan omistaja ja yrittäjä Max Grönholm muistuttaa, että myös kalan oikeaoppinen säilytys on tärkeää. 

– Se on nopeiten pilaantuva raaka-aine, mitä tulee lämpötilakriittisyyteen, Grönholm sanoo.

Katso videolta vinkit graavilohen valmistukseen, leikkaamiseen ja säilytykseen!

Lue myös: Tee tämä graavilohikikka jo nyt – säästät jouluna aikaa ja jopa rahaa

Tuoreimmat aiheesta

Kala