Tee tämä graavilohikikka jo nyt – säästät jouluna aikaa ja jopa rahaa
Graavaa kala joulupöytää varten valmiiksi jo nyt!
Graavikala, erityisesti graavilohi, kuuluu tärkeänä osana monen suomalaisen joulupöytään. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin vinkattu parhaat reseptit graavilohen valmistamiseen.
Kalan graavaaminen itse on todella helppoa ja varsin nopeaakin. Joulukiireitä voi kuitenkin helpottaa entisestään kalan graavaaminen hyvissä ajoin ennakkoon.
Mitäpä jos suuntaat kaupan kalatiskille jo nyt valitsemaan sopivaa kalafilettä joulupöytään? Voit ostaa kirjolohi- tai vaikkapa siikafileen jo nyt, graavata sen ja säilöä jouluksi pakastimeen. Näin vältät myös jouluviikon ruuhkat kalatiskillä. Parhaimmillaan säästät myös rahaa, kun kalaostoksesi ei ajoitu pahimpaan sesonkiin.
Graavikalan kuten graavilohen pakastaminen
Graavikala säilyy pakastimessa muutaman kuukauden ajan. Osta kalafilee ja graavaa se normaaliin tapaan. Kalan annetaan graavautua jääkaapissa kahden vuorokauden ajan. Tämän jälkeen kalasta poistetaan ylimääräiset mausteet ja se on valmis pakastettavaksi.
Muista, että graavikala kannattaa valmistaa pakkaseen vain tuoreesta kalafileestä – ei siis jo kertaalleen pakastetusta.
Voit pakastaa fileen kokonaisena tai vaihtoehtoisesti pienempinä annoksina. Näin voit sulattaa graavikalaa aina tarpeen mukaan joulun herkkupöytään. Graavilohen tai muun graavikalan sulatus kannattaa suorittaa jääkaapissa, ei koskaan huoneenlämmössä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa