Mullistava niksi! Suomalaisen ruokakirjailijan majoneesi valmistuu sekunneissa – voiko enää tämän helpompaa olla?
Majoneesin valmistus ei ole koskaan ollut näin helppoa ja nopeaa! Lähes mille tahansa ruoalle sopiva lisuke valmistuu alta aikayksikön – jopa sekunneissa.
Neljän tähden illallinen -ohjelmassa ruokatoimittaja ja -kirjailija Sanna Mansikkamäki ilahdutti vieraitaan herkullisilla, mutta yksinkertaisilla ruoilla. Mansikkamäen keittiössä valmistui muun muassa pikamajoneesi, joka valmistuu nopeammin kuin uskotkaan.
– Tehdään maailman nopein majoneesi, kutsun tätä kahden sekunnin majoneesiksi, Mansikkamäki kertoo emännöimässään jaksossa
Superhelppo kastike lähes mille tahansa ruoalle
Majoneesin valmistusta varten tarvitset vain kananmunan, öljyä, sauvasekoittimen ja korkean astian.
– Riko yksi kananmuna kulhoon ja lisää päälle kolme desilitraa öljyä. Sauvasekoittimella vain sekaisin ja pian majoneesi on valmis, Mansikkamäki kommentoi.
Pikamajoneesia voi käyttää sellaisenaan vaikkapa perunasalaatin joukkoon, tai maustaa oman maun mukaan esimerkiksi paprikajauheella, sitruunalla, yrteillä tai valkosipulilla.
Koko Mansikkämäen emännöimän Neljän tähden illallinen -jakson pääset katsomaan täältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras