Mullistava niksi! Suomalaisen ruokakirjailijan majoneesi valmistuu sekunneissa – voiko enää tämän helpompaa olla?
Majoneesin valmistus ei ole koskaan ollut näin helppoa ja nopeaa! Lähes mille tahansa ruoalle sopiva lisuke valmistuu alta aikayksikön – jopa sekunneissa.
Neljän tähden illallinen -ohjelmassa ruokatoimittaja ja -kirjailija Sanna Mansikkamäki ilahdutti vieraitaan herkullisilla, mutta yksinkertaisilla ruoilla. Mansikkamäen keittiössä valmistui muun muassa pikamajoneesi, joka valmistuu nopeammin kuin uskotkaan.
– Tehdään maailman nopein majoneesi, kutsun tätä kahden sekunnin majoneesiksi, Mansikkamäki kertoo emännöimässään jaksossa
Superhelppo kastike lähes mille tahansa ruoalle
Majoneesin valmistusta varten tarvitset vain kananmunan, öljyä, sauvasekoittimen ja korkean astian.
– Riko yksi kananmuna kulhoon ja lisää päälle kolme desilitraa öljyä. Sauvasekoittimella vain sekaisin ja pian majoneesi on valmis, Mansikkamäki kommentoi.
Pikamajoneesia voi käyttää sellaisenaan vaikkapa perunasalaatin joukkoon, tai maustaa oman maun mukaan esimerkiksi paprikajauheella, sitruunalla, yrteillä tai valkosipulilla.
Koko Mansikkämäen emännöimän Neljän tähden illallinen -jakson pääset katsomaan täältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"