Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Muuttaa käsityksesi sipulirenkaista – varoitus, tähän pekoniseen reseptiin jää koukkuun!

sipulirengas pekoni
Pekoniin kietaistut sipulirenkaat ovat koukuttavaa naposteltavaa. Shutterstock
Julkaistu 15.04.2018 13:59

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Sipulirenkaat ovat monen suosikkipurtavaa, mutta miltä kuulostaisi, jos voisit taikoa lempiherkustasi hetkessä entistäkin paremman? Pekonilla se onnistuu!

Oletko jo kokeillut karamellisoituja pekonisiivuja? 

Kun koukuttava naposteltava yhdistetään aina yhtä herkullisen pekonin kanssa, saadaan tämän kesän hittiherkku. Pekonisia sipulirenkaita voi tarjoilla sellaisenaan, dippikastikkeen kera tai vaikkapa grilliruoan lisukkeena. 

sipulirengas pekoni

Pekoniset sipulirenkaat maistuvat sellaisenaankin. 

Pekoniset sipulirenkaat 

1 iso sipuli
12 viipaletta pekonia
0,5 dl ruskeaa sokeria
1/2 tl cayennepippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti foliolla ja aseta ritilä uunipellin päälle. Näin varmistat, että rasva ei pääse valumaan ritilän päällä kypsentyvistä sipuleista uunisi pohjalle. 

Leikkaa sipulit paksuiksi renkaiksi. Sekoita sokeri ja cayennepippuri lautasella. Kääntele pekoniviipaleet sokeri-mausteseoksessa. Kääri sipulirenkaat pekoniin ja kypsennä uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pekoni on rapeaa. 

Lähde: Delish

Tuoreimmat aiheesta

Pekoni