Nappaa asiantuntijan vinkit halloween-kurpitsan kaivertamiseen.
Maa- ja Kotitalousnaisten Keskus ry:n ruoka-asiantuntija Janita Kylänpää kertoi viime perjantaina Huomenta Suomessa vinkkejään halloween-kurpitsan kaivertamiseen.
Samalla muistutettiin myös, miten kaiverrettavaa kurpitsaa voi hyödyntää ruoanlaitossa.
– Tästä kurpitsasta tulee tosi hyvin siemeniä. Ne kannattaisi ehdottomasti pestä ja laittaa vaikka airfryeriin, uuniin tai paistinpannulle paahtumaan öljyn kanssa, Kylänpää vinkkasi.
Lue myös: Ethän heitä roskiin ajankohtaista raaka-ainetta? Saat edullisen naposteltavan: "Vähän kuin popcornia söisi"
Huomattavasti helpompaa kaivertaa, jos kurpitsa on kypsä
Mitä sitten tulisi muistaa, kun kurpitsaa lähtee kaivertamaan? Kylänpään mukaan halloween-kurpitsaksi mielletään useimmiten iso oranssi kurpitsa, mutta lähes mitä tahansa muutakin kurpitsaa voi kaivertaa.
– Ehkä tärkeintä on se, että kurpitsa on kypsä, jolloin hedelmäliha on pehmeää ja helppo kaivertaa. Sellainen vähän raaka ja pieni koristekurpitsa on todella hankala kaivertaa.
Kylänpään mukaan kätevä apuväline kurpitsan sisusten uloskaivamiseen on esimerkiksi jäätelökauha.