Näin halloween-kurpitsan kaiverrus helpottuu huomattavasti

Katso videolta vinkit halloween-kurpitsan kaivertamiseen!

Nappaa asiantuntijan vinkit halloween-kurpitsan kaivertamiseen. 

Maa- ja Kotitalousnaisten Keskus ry:n ruoka-asiantuntija Janita Kylänpää kertoi viime perjantaina Huomenta Suomessa vinkkejään halloween-kurpitsan kaivertamiseen

Samalla muistutettiin myös, miten kaiverrettavaa kurpitsaa voi hyödyntää ruoanlaitossa. 

– Tästä kurpitsasta tulee tosi hyvin siemeniä. Ne kannattaisi ehdottomasti pestä ja laittaa vaikka airfryeriin, uuniin tai paistinpannulle paahtumaan öljyn kanssa, Kylänpää vinkkasi. 

Huomattavasti helpompaa kaivertaa, jos kurpitsa on kypsä

Mitä sitten tulisi muistaa, kun kurpitsaa lähtee kaivertamaan? Kylänpään mukaan halloween-kurpitsaksi mielletään useimmiten iso oranssi kurpitsa, mutta lähes mitä tahansa muutakin kurpitsaa voi kaivertaa.

– Ehkä tärkeintä on se, että kurpitsa on kypsä, jolloin hedelmäliha on pehmeää ja helppo kaivertaa. Sellainen vähän raaka ja pieni koristekurpitsa on todella hankala kaivertaa.

Kylänpään mukaan kätevä apuväline kurpitsan sisusten uloskaivamiseen on esimerkiksi jäätelökauha.

Katso videolta lisää vinkkejä kurpitsan kaivertamiseen sekä kurpitsaruokiin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!