Halloween-kurpitsan sisälmyksiä ei missään nimessä kannata heittää roskiin, muistuttaa asiantuntija.
Maa- ja Kotitalousnaisten Keskus ry:n ruoka-asiantuntija Janita Kylänpää kertoi Huomenta Suomessa vinkkejään Halloween-kurpitsan kaivertamiseen.
Samalla muistutettiin myös, miten kurpitsaa voi hyödyntää ruoanlaitossa.
Lue myös: Ykköskasvis uunijuureksiin! Nappaa ostoskoriisi nyt kotimainen kuitupommi
Hyödynnä siemenet ja hedelmäliha
Kylänpään mukaan hevi-osastolta hankitun syötävän kurpitsan hedelmälihaa ja siemeniä ei missään nimessä kannata heittää roskiin.
– Tästä kurpitsasta tulee tosi hyvin siemeniä. Ne kannattaisi ehdottomasti pestä ja laittaa vaikka airfryeriin, uuniin tai paistinpannulle paahtumaan öljyn kanssa.
Kylänpää muistuttaa, että ruokakauppojen kurpitsansiemenet tulevat usein ulkomailta. Paahtamalla siemeniä itse kotimaisesta kurpitsasta, saat kotimaisen vaihtoehdon. Tällä kertaa käytettiin kotimaista hokkaidokurpitsaa.
– Vähän kuin popcornia söisi!
Kurpitsan hedelmälihasta voi sen sijaan tehdä vaikka kurpitsakeittoa tai kurpitsahilloa. Videolta näet vinkit kurpitsan kaivertamiseen ja kurpitsakokkailuun.