Ethän roskiin ajankohtaista raaka-ainetta? Saat edullisen naposteltavan: "Vähän kuin popcornia söisi"

Näin saat kurpitsan Halloween-kuntoon ruokaa kunnioittaen!

Halloween-kurpitsan sisälmyksiä ei missään nimessä kannata heittää roskiin, muistuttaa asiantuntija.

Maa- ja Kotitalousnaisten Keskus ry:n ruoka-asiantuntija Janita Kylänpää kertoi Huomenta Suomessa vinkkejään Halloween-kurpitsan kaivertamiseen. 

Samalla muistutettiin myös, miten kurpitsaa voi hyödyntää ruoanlaitossa. 

Hyödynnä siemenet ja hedelmäliha

Kylänpään mukaan hevi-osastolta hankitun syötävän kurpitsan hedelmälihaa ja siemeniä ei missään nimessä kannata heittää roskiin.

– Tästä kurpitsasta tulee tosi hyvin siemeniä. Ne kannattaisi ehdottomasti pestä ja laittaa vaikka airfryeriin, uuniin tai paistinpannulle paahtumaan öljyn kanssa.

Kylänpää muistuttaa, että ruokakauppojen kurpitsansiemenet tulevat usein ulkomailta. Paahtamalla siemeniä itse kotimaisesta kurpitsasta, saat kotimaisen vaihtoehdon. Tällä kertaa käytettiin kotimaista hokkaidokurpitsaa.

– Vähän kuin popcornia söisi!

Kurpitsan hedelmälihasta voi sen sijaan tehdä vaikka kurpitsakeittoa tai kurpitsahilloa. Videolta näet vinkit kurpitsan kaivertamiseen ja kurpitsakokkailuun.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.