Ethän roskiin ajankohtaista raaka-ainetta? Saat edullisen naposteltavan: "Vähän kuin popcornia söisi"
Halloween-kurpitsan sisälmyksiä ei missään nimessä kannata heittää roskiin, muistuttaa asiantuntija.
Maa- ja Kotitalousnaisten Keskus ry:n ruoka-asiantuntija Janita Kylänpää kertoi Huomenta Suomessa vinkkejään Halloween-kurpitsan kaivertamiseen.
Samalla muistutettiin myös, miten kurpitsaa voi hyödyntää ruoanlaitossa.
Hyödynnä siemenet ja hedelmäliha
Kylänpään mukaan hevi-osastolta hankitun syötävän kurpitsan hedelmälihaa ja siemeniä ei missään nimessä kannata heittää roskiin.
– Tästä kurpitsasta tulee tosi hyvin siemeniä. Ne kannattaisi ehdottomasti pestä ja laittaa vaikka airfryeriin, uuniin tai paistinpannulle paahtumaan öljyn kanssa.
Kylänpää muistuttaa, että ruokakauppojen kurpitsansiemenet tulevat usein ulkomailta. Paahtamalla siemeniä itse kotimaisesta kurpitsasta, saat kotimaisen vaihtoehdon. Tällä kertaa käytettiin kotimaista hokkaidokurpitsaa.
– Vähän kuin popcornia söisi!
Kurpitsan hedelmälihasta voi sen sijaan tehdä vaikka kurpitsakeittoa tai kurpitsahilloa. Videolta näet vinkit kurpitsan kaivertamiseen ja kurpitsakokkailuun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti