Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ethän heitä roskiin ajankohtaista raaka-ainetta? Saat edullisen naposteltavan: "Vähän kuin popcornia söisi"

7:20imgNäin saat kurpitsan Halloween-kuntoon ruokaa kunnioittaen!
Julkaistu 25.10.2024 17:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva

Jonna Hellgren

jonna.hellgren@mtv.fi

Halloween-kurpitsan sisälmyksiä ei missään nimessä kannata heittää roskiin, muistuttaa asiantuntija.

Maa- ja Kotitalousnaisten Keskus ry:n ruoka-asiantuntija Janita Kylänpää kertoi Huomenta Suomessa vinkkejään Halloween-kurpitsan kaivertamiseen. 

Samalla muistutettiin myös, miten kurpitsaa voi hyödyntää ruoanlaitossa. 

Lue myös: Ykköskasvis uunijuureksiin! Nappaa ostoskoriisi nyt kotimainen kuitupommi

Hyödynnä siemenet ja hedelmäliha

Kylänpään mukaan hevi-osastolta hankitun syötävän kurpitsan hedelmälihaa ja siemeniä ei missään nimessä kannata heittää roskiin.

– Tästä kurpitsasta tulee tosi hyvin siemeniä. Ne kannattaisi ehdottomasti pestä ja laittaa vaikka airfryeriin, uuniin tai paistinpannulle paahtumaan öljyn kanssa.

Kylänpää muistuttaa, että ruokakauppojen kurpitsansiemenet tulevat usein ulkomailta. Paahtamalla siemeniä itse kotimaisesta kurpitsasta, saat kotimaisen vaihtoehdon. Tällä kertaa käytettiin kotimaista hokkaidokurpitsaa.

– Vähän kuin popcornia söisi!

Kurpitsan hedelmälihasta voi sen sijaan tehdä vaikka kurpitsakeittoa tai kurpitsahilloa. Videolta näet vinkit kurpitsan kaivertamiseen ja kurpitsakokkailuun.

Lue myös: Raaka-aine, jota saa nyt todella edullisesti kaupasta: "Kotikeittiön yllättäjä"

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka