Etsitkö maistuvaa kasvislisuketta? Tällä Hellapoliisi Kati Jaakosen ohjeella et voi mennä metsään.
Keskiviikkona uutisoitiin kotimaisen kesäkurpitsan saavuttavan tänä kesänä ennätyssadon. Runsaan sadon kääntöpuolena on se, että kesäkurpitsaa uhkaa päätyä hävikkiin, jos sitä ei osteta kaupasta normaalia enemmän suomalaisten toimesta.
Kesäkurpitsa on monipuolinen herkku, josta voi loihtia monenlaisia ruokia. Se sopii kypsennettäviin ruokiin, kuten keittoihin, patoihin ja paistoksiin. Kesäkurpitsaa voi myös grillata, gratinoida uunissa tai käyttää soseena perunan sijaan. Kesäkurpitsanauhoista voi valmistaa terveellisen ja kevyen pastan korvikkeen. Pieniä kesäkurpitsoja voi syödä myös raakana, esimerkiksi salaattien joukkoon raastettuna tai viipaloituna.
Lue myös: Halpa kotimainen herkku uhkaa jäädä myymättä – S-ryhmä vetoaa: "Toivomme kovasti, että kuluttajat tulisivat viljelijöiden ja kaupan avuksi"
Testaa kesäkurpitsaa feta-kasvisnyytteihin!
Kesäkurpitsasta ja muista kasviksista saa myös taiottua helposti mahtavan grillilisukkeen. Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen loihti kasviksia pursuavan grilliherkun kaikille fetajuuston ystäville.
– Feta-kasvisnyytit valmistat näppärästi grillissä, grillinuotiolla tai vaikka uunissa. Käytä kasviksia oman makusi mukaan. Voit paloitella joukkoon halutessasi kypsiä perunoita paloina tai ripotella joukkoon kuivattuja yrttejä, Kati vinkkaa.
Näillä aineksilla et voi mennä metsään!
Nappaa resepti: Feta-kasvisnyytit – helppo grillilisuke
Lue myös: MTV:n makutestissä 10 uutta grillimakkaraa – yhtä rakastivat kaikki: "Selkeä voittaja"
Muista myös Kapen neuvot:
2:49