Syksy on kurpitsaruokien kulta-aikaa! Ostoskoriin kannattaa nyt napata esimerkiksi huokean hintaista ja herkullista myskikurpitsaa.
Erilaiset kurpitsat ovat yleistyneet suomalaiskauppojen hevi-osastoilla. Monet hankkivat näyttävän oransseja kurpitsoja koristeiksi esimerkiksi halloween-juhliin. Erilaisia kurpitsoja kannattaa kuitenkin hyödyntää ehdottomasti myös ruoanlaitossa.
Kurpitsan sesonki on syksyllä parhaimmillaan, ja kotimaisena on saatavilla monipuolisesti erilaisia kurpitsoja, kuten myskikurpitsaa.
– Kurpitsa on kotikeittiön moniottelija ja yllättäjä! Perinteisen pikkelssin lisäksi kurpitsa taipuu moneen, lisukkeeksi, pehmoiseksi keitoksi, jopa jälkiruokiin tai ihanaksi pääruoaksi sinällään, MTK:sta muistutettiin jo vuonna 2022.
Lue myös: Ykköskasvis uunijuureksiin! Nappaa ostoskoriisi nyt kotimainen kuitupommi
Näin hyödynnät edullista myskikurpitsaa
Myskikurpitsa eli butternut squash sopii monenlaisiin ruokiin aina pastoista sosekeittoihin. Parhaimmillaan sitä myydään ruokakaupoissa noin euron kilohintaan.
Myskikurpitsan hedelmälihaa voi käyttää esimerkiksi risottoihin, sosekeittoihin ja leivontaan. Myskikurpitsa soveltuu hyvin makeisiin jälkiruokiin ja piirakoihin. Myös puhdistetut siemenet on helppo hyödyntää paahtamalla. Paahdetut kurpitsansiemenet tuovat rapeutta keiton päälle ripoteltuna. Lähde: Martat
Martat muistuttavat, että myskikurpitsa on helpointa kuoria uunissa paahtamisen jälkeen. Uunissa paahtaminen tuo myskikurpitsaan myös upean maun.
Keittiömestari Kari Aihinen vinkkasi muutama vuosi sitten MTV:n Kaappaus keittiössä -ohjelmassa helpon kurpitsapastan ohjeen. Reseptissä myskikurpitsa saa makuparikseen fetajuuston ja kirsikkatomaatit.
Nappaa ohje: Kapen helppo kurpitsapasta
Katso myös video: Näin teet helposti kurpitsalyhdyn
8:16