Hyödynnä terveellistä sesonkiherkkua! Harri Syrjänen vinkkaa maukkaan pastareseptin: "Jo nyt yksi suosikeista"
Harri Syrjänen vinkkaa halloweenin aikaan sopivan pastan, joka saa makunsa tietysti kurpitsasta.
Katso Harri Syrjäsen tähdittämää Kokkisotaa MTV Katsomosta! Hyviä arkiruokavinkkejä löydät puolestaan Mitä tänään syötäisiin? -ruokaohjelmasta, jossa Syrjänen niin ikään nähdään. Katso kolme kautta Katsomosta!
Kokki Harri Syrjänen on kymmenille tuhansille Instagram-seuraajilleen hyvinkin tuttu yhdessä kasarissa valmistuvista one pot -resepteistään. Erityisesti Syrjänen on jakanut erilaisia pastareseptejä, kuten ohjeet niin lapsille kuin aikuisillekin maistuvaan kanapastaan sekä tähän "hirvittävän hyvään" riistapastaan.
Pastojen lisäksi myös keitot ja salaatit ovat tulleet seuraajille tutuiksi. Hiljattain kokin keittiössä on valmistunut myös maukkaita risottoja: punajuuri-vuohenjuustorisotto sekä kantarelli-kesäkurpitsarisotto.
Soppamiehenäkin tunnettu Syrjänen vinkkaa nyt halloweenin kunniaksi jälleen pastareseptin, jossa hyödynnetään kauhujuhlan suurta herkkua, kurpitsaa. Mikä olisikaan parempi hetki kokeilla kurpitsaa ruoanlaitossa, sillä syys–marraskuu on tämän kasviksen sesonkiaikaa, kertoo Satokausikalenteri.
– Tää on jo nyt yksi mun suosikeista, Syrjänen kehuu reseptiään Instagram-tilillään.
Yllä olevalla videolla Syrjänen näyttää, kuinka pasta valmistuu.
Pasta valmistuu luonnollisesti yhdessä kasarissa. Jos olet hankkinut jo kurpitsan, nyt onkin oiva hetki pohtia, kaiverratko siitä kauhunaaman, vai kokeiletko tätä helppoa ja nopeaa pastaa. Kurpitsaa kaivertaessakin on hyvä muistaa, että malto voidaan edelleen hyödyntää ruoanlaitossa monella tapaa. Puutarhaliitto toivoisi suomalaisten syövän erilaisia kurpitsoja enemmänkin, sillä ne ovat terveellisiä, monikäyttöisiä ja kevyitä herkkuja.
Katso resepti: Harri Syrjäsen kurpitsapasta
Jos pastan sijaan haluat kuitenkin kokeilla kaivertamista – tai jos kurpitsoja löytyy enemmänkin –, tässä vinkit kurpitsalyhdyn kaiverrukseen:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"