Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hyödynnä terveellistä sesonkiherkkua! Harri Syrjänen vinkkaa maukkaan pastareseptin: "Jo nyt yksi suosikeista"

0:52img
Videolla Harri Syrjänen näyttää tuttuun tyyliinsä, kuinka helposti yhden kasarin kurpitsapasta valmistuu.
Julkaistu 28.10.2022 11:43

Hannakaisa Taskinen

hannakaisa.taskinen@mtv.fi

Harri Syrjänen vinkkaa halloweenin aikaan sopivan pastan, joka saa makunsa tietysti kurpitsasta.

Katso Harri Syrjäsen tähdittämää Kokkisotaa MTV Katsomosta! Hyviä arkiruokavinkkejä löydät puolestaan Mitä tänään syötäisiin? -ruokaohjelmasta, jossa Syrjänen niin ikään nähdään. Katso kolme kautta Katsomosta!

Kokki Harri Syrjänen on kymmenille tuhansille Instagram-seuraajilleen hyvinkin tuttu yhdessä kasarissa valmistuvista one pot -resepteistään. Erityisesti Syrjänen on jakanut erilaisia pastareseptejä, kuten ohjeet niin lapsille kuin aikuisillekin maistuvaan kanapastaan sekä tähän "hirvittävän hyvään" riistapastaan.

Lue myös: Harri Syrjänen neuvoo, kuinka valmistuu taivaallinen toast skagen: "Helppo tehdä"

Pastojen lisäksi myös keitot ja salaatit ovat tulleet seuraajille tutuiksi. Hiljattain kokin keittiössä on valmistunut myös maukkaita risottoja: punajuuri-vuohenjuustorisotto sekä kantarelli-kesäkurpitsarisotto.

Soppamiehenäkin tunnettu Syrjänen vinkkaa nyt halloweenin kunniaksi jälleen pastareseptin, jossa hyödynnetään kauhujuhlan suurta herkkua, kurpitsaa. Mikä olisikaan parempi hetki kokeilla kurpitsaa ruoanlaitossa, sillä syys–marraskuu on tämän kasviksen sesonkiaikaa, kertoo Satokausikalenteri.

– Tää on jo nyt yksi mun suosikeista, Syrjänen kehuu reseptiään Instagram-tilillään.

Yllä olevalla videolla Syrjänen näyttää, kuinka pasta valmistuu.

Pasta valmistuu luonnollisesti yhdessä kasarissa. Jos olet hankkinut jo kurpitsan, nyt onkin oiva hetki pohtia, kaiverratko siitä kauhunaaman, vai kokeiletko tätä helppoa ja nopeaa pastaa. Kurpitsaa kaivertaessakin on hyvä muistaa, että malto voidaan edelleen hyödyntää ruoanlaitossa monella tapaa. Puutarhaliitto toivoisi suomalaisten syövän erilaisia kurpitsoja enemmänkin, sillä ne ovat terveellisiä, monikäyttöisiä ja kevyitä herkkuja. 

Katso resepti: Harri Syrjäsen kurpitsapasta

8caeb943-5bdb-4c35-96c0-9ab2acec3bcb

Näistä ainesosista valmistuu kurpitsapasta Harri Syrjäsen tyyliin.

Lue myös: Viisi hyvää syytä lisätä kurpitsansiemeniä ruokavalioon

Lue myös: Suomalaiset syövät kurpitsaa vain pari kiloa vuodessa, vaikka ne ovat edullisiakin: "Eivät sisällä rasvaa ja hiilihydraattejakin niissä on erityisen vähän"

Jos pastan sijaan haluat kuitenkin kokeilla kaivertamista – tai jos kurpitsoja löytyy enemmänkin –, tässä vinkit kurpitsalyhdyn kaiverrukseen:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Näin kaiverrat kurpitsalyhdyn.

Lue myös: Ripaus mustaa magiaa: Kolme tapaa koristella juomat halloweenia varten

Lue myös: "Matoiset popparit" onnistuvat lapseltakin – katso ohje nopeasti valmistuvaan halloween-herkkuun

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka