Näin paljon lasiin kuuluisi oikeasti kaataa viiniä
Tiesitkö, että eri viinilaatuja tulisi oikeaoppisesti kaataa lasiin eri määriä?
Newyorkilaisen Del Frisco's Grill -ravintolan sommelier Kristin Mauritz kertoi vinkkinsä siihen, kuinka paljon eri viinilaatuja tulisi kaataa oikeaoppisesti lasiin.
Punaviini
Kun lasiin kaadetaan punaviiniä, kannattaa olla tarkkana, ettei juomaa tule lisättyä lasiin kerralla liikaa. Oikeaoppisesti punaviiniä kaadetaan sen verran, että juoman määrä jää juuri ja juuri lasin leveimmän kohdan alle.
Roséviini
Jos aikeena on juoda roséviiniä, voi kaatamisen kanssa olla hieman anteliaampi kuin punaviinin kohdalla. Asiantuntija kertoo, että oikea määrä roséviiniä lasissa yltää hieman lasin leveimmän kohdan yläpuolelle.
Valkoviini
Samaan tapaan kuin roséviinin kohdalla, valkoviini kaadetaan oikeaoppisesti aavistuksen verran lasin leveimmän kohdan yli.
Jälkiruokaviini
Kun lasiin kaadetaan jälkiruokaviiniä, ei sitä tulisi koskaan kaataa lasin leveimmän kohdan yli.
Kuohuva
Kuohuviiniä kuuluu oikeaoppisesti kaataa lasiin juuri sen verran, että juoman pinta osuu lasin leveimpään kohtaan. Tämän rajan toteamiseksi täytyy toki odottaa, että kuohut laskevat.
Lähde: purewow.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"