Tiesitkö, että eri viinilaatuja tulisi oikeaoppisesti kaataa lasiin eri määriä?
Newyorkilaisen Del Frisco's Grill -ravintolan sommelier Kristin Mauritz kertoi vinkkinsä siihen, kuinka paljon eri viinilaatuja tulisi kaataa oikeaoppisesti lasiin.
Punaviini
Kun lasiin kaadetaan punaviiniä, kannattaa olla tarkkana, ettei juomaa tule lisättyä lasiin kerralla liikaa. Oikeaoppisesti punaviiniä kaadetaan sen verran, että juoman määrä jää juuri ja juuri lasin leveimmän kohdan alle.
Roséviini
Jos aikeena on juoda roséviiniä, voi kaatamisen kanssa olla hieman anteliaampi kuin punaviinin kohdalla. Asiantuntija kertoo, että oikea määrä roséviiniä lasissa yltää hieman lasin leveimmän kohdan yläpuolelle.
Valkoviini
Samaan tapaan kuin roséviinin kohdalla, valkoviini kaadetaan oikeaoppisesti aavistuksen verran lasin leveimmän kohdan yli.
Jälkiruokaviini
Kun lasiin kaadetaan jälkiruokaviiniä, ei sitä tulisi koskaan kaataa lasin leveimmän kohdan yli.
Kuohuva
Kuohuviiniä kuuluu oikeaoppisesti kaataa lasiin juuri sen verran, että juoman pinta osuu lasin leveimpään kohtaan. Tämän rajan toteamiseksi täytyy toki odottaa, että kuohut laskevat.
Lähde: purewow.com