Kanaviillokki on klassikkoruoka, joka valmistuu kotikeittiössä vaivattomasti. MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa paljastettiin salat täydelliseen kanaviillokkiin.
Mitä liemelle pitää tehdä, kun valmistetaan kanaviillokkia? Katso videolta tärpit helpon kanaviillokin valmistamiseen.
Milloin söit viimeksi kanaviillokkia? MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin maanantaina kouluruokiin, jotka ovat jakaneet ja jakavat edelleen mielipiteet. Marttaliiton kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen demonstroi ohjelmassa, miten kotona saa valmistettua muun muassa täydellisen maistuvaa kanaviillokkia.
Älä paista kanaa, vaan keitä
Kanaviillokki on helppo ja nopea valmistaa broilerin koipireisipaloista. Marttojen Emmi Tuovisen mukaan koipireidet kannattaa ehdottomasti keitellä kypsäksi liemessä paistamisen sijaan.
– Helpompi onnistua kuin jos miettii vaikka paistamista. Vedessä keittämällä ei voi kauhean pahasti epäonnistua, Tuovinen sanoo.
Kun broilerit keittelee liemessä, lopputulos on taatusti mehukas ja liha irtoaa luista kuin itsestään. Keitinliemeen lisätään mausteita ja lientä säästetään myös kastiketta varten.
– Muutamalla niksillä onnistuu, Tuovinen lupaa.