Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
Julkaistu
Kanaviillokki on monelle tuttu erityisesti kouluruokana. Kotona kanaviillokkia on helppo valmistaa ja siitä tulee taatusti maistuvaa tällä Marttojen ohjeella. Nopea arkiruoka, jota kannattaa kokeilla!
Ainekset
- 1 pkt broilerin koipireisiä
- n. 20 cm pala purjoa
- 1 varsiselleri
- n. 1 tl viherpippuria
- vettä
- suolaa
Kastike
- 2 rkl voita tai margariinia
- 2 tl currya
- 2 rkl vehnäjauhja
- 3 dl kanan keitinlientä
- 2 dl ruokakermaa
- sitruunan mehua
Valmistusohje
Helppo kanaviillokki valmistuu näin:
- Laita broilerin koipireidet isoon kattilaan. Pilko purjo ja varsiselleri ja lisää ne kattilaan mausteiden kera. Kaada päälle vettä niin, että broilerit peittyvät. Kiehauta ja kuori pinnalle muodostunut vaahto pois esimerkiksi lusikan avulla. Anna koipireisien kypsyä hiljalleen kiehuvassa liemessä puolisen tuntia. Säästä lientä kastiketta varten.
- Valmista kastike. Sulata voi kattilassa ja lisää currymauste. Anna paahtua hetken. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää broilerin keitinleintä vähitellen koko ajan vispilän kanssa sekoitellen. Kun kastike on suurustunut, lisää joukkoon vielä ruokakerma ja anna kiehua hiljalleen.
- Lisää kastikkeen joukkoon luista irti revityt broilerinlihat paloina, mausta sitruunanmehulla ja kuumenna. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile kanaviillokki esimerkiksi riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"