The Kitchn -ruokasivustolla vinkataan näppärä ja edullinen kikka kasvisten maun ja rakenteen parantamiseen.
The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Rachel Perlmutter jakaa kotikokeille vinkit kasvisten "elvyttämiseen".
– Mikään ei ärsytä minua enemmän kuin vihanneslaatikossa kuihtuvat surulliset ja pehmenneet kasvikset. Tuon kotiin kauniita retiisejä, kaikki näyttää olevan kunnossa, ja sitten yhtäkkiä ne käpristyvät kasaan.
Lue myös: Pitääkö kurkkua kuoria vai ei? 5 faktaa suomalaisten suosikkivihanneksesta
Nuupahtaneiden vihannesten elvyttäminen rapsakoiksi
Kuihtuneet vihannekset voi kuitenkin ruokatoimittajan mukaan "elvyttää" helposti, jopa liian helposti. Perlmutter kertoo, että ratkaisu löytyy jokaisen pakastimesta.
– Vastaus ovat jäät! Vain 20 minuuttia jäävesikulhossa saa retiiseistä raikkaampia ja kurkuista sekä porkkanoista rapeampia.
Ruokatoimittajan mukaan kikka on halpa, helppo ja tehokas.
Perlmutter muistuttaa, että jääkaapissa on usein liian kuivat olosuhteet monelle kasvikselle. Tämä saa vihannekset nuupahtamaan ja kuivumaan.
– Aivan kuten kasvit aurinkoisella ikkunalaudalla tai aivosi edellisenä iltana juotujen liian monien cocktailien jälkeen.
Lue myös: Paras tapa säilyttää kurkku jääkaapissa
Ruokavaikuttajien suosittelema kikka
Jäävesikikkaa suosittelivat taannoin myös Bella Table -ruokayhteisön Kia Arpia ja Petra Wettenranta. Kaksikko vieraili toukokuussa Huomenta Suomessa.
– Jääkylpy on tosi tärkeä! Olen sellainen, joka oikoo mutkia keittiössä, mutta tämä on sellainen asia, minkä minäkin teen. Ne rapsakoituu niin ihaniksi, siinä on oikeasti valtava ero, Petra Wettenranta ylisti.
Kia Arpian mukaan jääkylpyä kannattaa hyödyntää moniin muihinkin vihanneksiin. Jääkylpy saa esimerkiksi kurkun tai fenkolin maistumaan paremmalta.
– Kun laitat ne jääveteen, niin kaikki vesi vihanneksen sisällä rapsakoituu. Se on todella hyvä kikka!