Mausteisella chiliöljyllä höystetty nuudeliwokki saa sinut unohtamaan noutoruoan.
Sivumaku-bloggari Jani Kinnusen mukaan Sichuanin keittiö on kulinaarinen aarre, jota Suomessa ei ole vielä kunnolla löydetty – valitettavasti.
– Rakastan sen syviä makuja ja setsuaninpippurin sekä chilin hiljaa, mutta varmasti kasvavaa poltetta aterian edetessä, Kinnunen kirjoittaa blogissaan.
Aitoja makuja etsivän kannattaa miehen mukaan suunnata kiinalaisravintoloiden mukaan omaan kotikeittiöön ja valmistaa ruoaksi vaikkapa herkullista nuudeliwokkia. Miehen jakamassa reseptissä broileri kohtaa makuja tulvivan kastikkeen chiliöljen kera.
– Tällaiset ruoat viestittävät parhaiten siitä, miten surkealla tolalla länsimaistuneet, kliseisen tylsät kiinalaiset ravintolat meillä ovat. Testaa ja huomaa itse! Kinnunen toteaa.
Sichuanilaisen kanalla ja chiliöljyllä höystetyn nuudeliwokin reseptin löydät Sivumaku-blogista, täältä.
***
0:31