Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nopeaa ja helppoa tarjoiltavaa juhliin – Katin oikaisukeinot: "Todella simppeliä"

7:15img
KATSO VIDEO: Katin vinkit makeisiin ja suolaisiin juhlaherkkuihin. Näin kannattaa oikaista!
Julkaistu 29.05.2024 13:49

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Juhlatarjoiluissa voi oikaista monella eri tavalla.

Vieläkö mietit tarjoiluja valmistujaisjuhliin tai kesän muihin kekkereihin? Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen vinkkasi Huomenta Suomessa helppoja tarjoiluja juhlapöytään.

Sen sijaan että leipoisi kokonaisia suolaisia voileipäkakkuja tai makeita kermakakkuja, Kati suosittelee oikaisemaan tarjoiluvalmisteluissa. 

Lue myös: Paras voileipäkakku juhliin: Testaa hittiohjeet – "Valmistuu nopeasti ja vähistä raaka-aineista"

Helppoa suolaista ja makeaa

banoffee-maikkari-240518_Z723076-Edit

Banoffeen voi valmistaa lasiin!

Helppo vaihtoehto on esimerkiksi tehdä tai ostaa erilaisia tahnoja, jolla voi täyttää vaikka ruisnappeja tai -leipiä.

– Voit laittaa pursotinpussiin kaikki tahnat ja pursottaa sarjatyönä. Todella simppeliä, Kati vinkkasi. 

Tahnaksi voi valita vaikka hummusta tai tehdä itse helppoa kala-, kinkku- tai porotahnaa.

Kokonaisen makean kakun sijaan Kati suosittelee sen sijaan rakentamaan makeita herkkuja pieniin tarjoiluastioihin, esimerkiksi laseihin tai kertakäyttöpikareihin. Esimerkiksi klassisen banoffeen voi kasata lasiin.

Nappaa ohjeet:

Banoffee kipoissa
Ruusupannacotta

Kokeile myös: Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti

Tuoreimmat aiheesta

Juhlat