Ruusupannacotta

ruusupannacotta-maikkari-200127_D8S6518-Edit
Hellapoliisi Kati Jaakonen loihti Huomenta Suomessa ruusupannacottaa. Hellapoliisi

Helposta kermavanukkaasta saat hienostuneen ja erilaisen jälkiruoan, kun maustat sen ruusuvedellä. Ruusuvettä voi ostaa ainakin etnisistä kaupoista lasipullossa. Ruusupannacotta jos mikä sopii hääjälkiruoaksi!

  • Annosmäärä: 5–10 annosta

Ainekset

  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 dl hyytelösokeri Multia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl TAI maun mukaan ruusuvettä

Koristeluun

  • 100 g marjoja
  • (muutama marenki)
  • (agavesiirappia tai hunajaa)
  • tuoretta minttua tai sitruunamelissaa

Valmistusohje

  1. Mittaa ainekset kattilaan tai kasariin ja kuumenna hiljalleen sekoittaen.
  2. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin puoli minuuttia.
  3. Jaa annoskulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa tunti tai yön yli.
  4. Koristele marjoilla ja halutessasi murustetulla marengilla.
  5. Voit laittaa marjojen päälle myös hieman agavesiirappia tai hunajaa.
  6. Koristele tuoreella mintulla tai sitruunamelissalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!