Ruusupannacotta
Julkaistu
Helposta kermavanukkaasta saat hienostuneen ja erilaisen jälkiruoan, kun maustat sen ruusuvedellä. Ruusuvettä voi ostaa ainakin etnisistä kaupoista lasipullossa. Ruusupannacotta jos mikä sopii hääjälkiruoaksi!
- Annosmäärä: 5–10 annosta
Ainekset
- 5 dl kuohukermaa
- 1 dl hyytelösokeri Multia
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl TAI maun mukaan ruusuvettä
Koristeluun
- 100 g marjoja
- (muutama marenki)
- (agavesiirappia tai hunajaa)
- tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
Valmistusohje
- Mittaa ainekset kattilaan tai kasariin ja kuumenna hiljalleen sekoittaen.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä noin puoli minuuttia.
- Jaa annoskulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa tunti tai yön yli.
- Koristele marjoilla ja halutessasi murustetulla marengilla.
- Voit laittaa marjojen päälle myös hieman agavesiirappia tai hunajaa.
- Koristele tuoreella mintulla tai sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta