Ruusupannacotta
Julkaistu
Helposta kermavanukkaasta saat hienostuneen ja erilaisen jälkiruoan, kun maustat sen ruusuvedellä. Ruusuvettä voi ostaa ainakin etnisistä kaupoista lasipullossa. Ruusupannacotta jos mikä sopii hääjälkiruoaksi!
- Annosmäärä: 5–10 annosta
Ainekset
- 5 dl kuohukermaa
- 1 dl hyytelösokeri Multia
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl TAI maun mukaan ruusuvettä
Koristeluun
- 100 g marjoja
- (muutama marenki)
- (agavesiirappia tai hunajaa)
- tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
Valmistusohje
- Mittaa ainekset kattilaan tai kasariin ja kuumenna hiljalleen sekoittaen.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä noin puoli minuuttia.
- Jaa annoskulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa tunti tai yön yli.
- Koristele marjoilla ja halutessasi murustetulla marengilla.
- Voit laittaa marjojen päälle myös hieman agavesiirappia tai hunajaa.
- Koristele tuoreella mintulla tai sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka