Pro Kala ry vinkkaa kalaruokia, joita voi tarjoilla vaikka viikonlopun valmistujaisjuhlissa.
Vieläkö mietit valmistujaisjuhlien tarjoiluja? Vinkkasimme aiemmin helppoja kakkuja juhlapöydän kuningattariksi sekä muistutimme Sarin ideoimista nerokkaista ylioppilaslakki-pikkuleivistä.
Juhlapöydässä maistuvat myös pienet suolaiset herkut, kuten nämä Katin näppärät täytetyt crustadit.
Nyt Pro Kala ry vinkkaa tiedotteessaan, millaisia kalaruokia juhlapöytään kannattaa kattaa. Vaihtoehdot ovat yhdistyksen mukaan nopeita ja helppoja.
Jos haluat päästä todella helpolla, tarjoa graavi- ja kylmäsavukalaa
Pro Kala ry muistuttaa, että helpoimpia tarjoiltavia ovat graavit ja kylmäsavuviipaleet.
– Ne voi yksinkertaisimmillaan nostaa tarjolle sellaisinaan, yhdistyksestä vinkataan.
Voit myös rullata viipaleet ruusukkeiksi ja saada siten kaloista hieman näyttävämpiä. Koristeiksi riittävät esimerkiksi tillitupsut ja sitruunaviipaleet.
Pieniä mätileipiä – testaa myös mätidippi
Kalayhdistys vinkkaa, että mätileivät ovat myös helppo tarjoiluvaihtoehto. Leikkaa ruisleivästä suupalan kokoisia viipaleita tai käytä esimerkiksi ruisnappeja. Levitä niiden päälle hieman smetanaa, lusikoi päälle pieni keko mätiä ja viimeistele punasipulihakkeella.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivusto suosittelee myös testaamaan mätidippiä.
Katso Leenan ja Imanin mätidipin ohje: Mätidippi – helppo hittiohje
Helppo ja herkullinen lohitahna sopii moneen
Lohitahna sopii esimerkiksi ruisnappien kanssa tarjottavaksi. Sekoita kypsää lohta tai kirjolohta, esimerkiksi lämminsavustettua tai loimutettua, haarukalla tuorejuuston kanssa meheväksi tahnaksi. Voit lisätä joukkoon myö sitruunamehua ja tilliä. Vieraat voivat levittää tahnaa itse leipien päälle tai voit valmistaa valmiita cocktailpaloja. Koristeeksi käy esimerkiksi ruohosipuli.
Nappaa ohje: Lohitahna – superhelppo lisuke lämminsavulohesta
Kokeile kalapiirakkaa ja käytä vaikka valmistaikinaa!
Kalapiirakan voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi, joten itse juhlapäivänä ei sen tekemiseen mene aikaa. Oikaise käyttämällä valmista pakastetaikinaa.
Nappaa kirjolohipiirakan ohje: Nyt on helppo ruoka kirjolohesta! Voit oikaista pakastealtaan kautta
Rento ceviche on trendikäs vaihtoehto
Jos tuntuu siltä, että perinteiset cocktailpalat eivät ole sinun juttusi, laita tarjolle cevicheä ja tortillalastuja, Pro Kala ry:sta vinkataan. Kirjolohicevichessä kala raakakypsytetään sitrushedelmien mehulla. Kuutioi kala pieniksi paloiksi ja sekoita sen joukkoon lime- tai sitruunamehua. Kuutioi joukkoon esimerkiksi kurkkua, tomaattia, jalapenoa, punasipulia, mausta tuorella korianterilla ja anna makujen syventyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Nappaa resepti: Lohi-avokadoceviche
Katso video: Lohivoileipäkakku on juhlien klassikkoherkku. Sen voi valmistaa myös kääretortun muotoon!
1:09
Lue myös: Kati vinkkaa näppärän tarjoiltavan juhlapöytään: "Nämä helpot suupalat valmistat nopeasti"
Lähde: Pro Kala ry