Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohitahna – superhelppo lisuke lämminsavulohesta

lohitahna
MTV
Julkaistu 20.11.2019 13:53

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Monikäyttöinen lohitahna lämminsavulohesta sopii erinomaisesti joulunajan herkutteluun. Täytä paistetut tähtitortut, sivele saaristolaisleivän päälle, napostele ruisnapeista tai herkuttele vaikka croissantin välissä!  

Lohitahna

  • 500 g lämminsavulohta
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • 150 g creme fraichea
  • 1 punasipuli
  • ½ rku tuoretta tilliä
  • ½ sitruunan mehu

Koristeluun

  • Mätiä

Valmistusohje

Lohitahna valmistuu näin:

  1. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja creme fraiche. Lisää lämminsavulohi paloina ja sekoita.
  2. Pilko sipuli ja hienonna tilli ja sekoita tahnan joukkoon. Mausta sitruunan mehulla.
  3. Tarjoile lohitahna esimerkiksi paistettujen joulutorttujen täyteenä tai saaristolaisleivän päällä. Lohitahna sopii myös uuniperunoiden täytteeksi.

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka