Tämä helppo sienipasta valmistuu käden käänteessä yhden pannun taktiikalla.
Kuten MTV Uutiset aiemmin kertoi, muhkea sienisato on ilahduttanut tänä syksynä monia Suomen metsissä. Suomesta löytyy noin 2000 eri sienilajia, joista syötäväksi kelpaa noin 200. Yksi suomalaisten ehdottomista sienisuosikeista on esimerkiksi iki-ihana keltavahvero eli kantarelli. Tämä kolmen tähden erinomainen ruokasieni maistuu muun muassa keitoissa, kastikkeissa ja piirakoissa.
Lue myös: Ruokatoimittaja Katin supernopea tapa kantarellien puhdistamiseen: "Ei ole aikaa hirvittävään sutimiseen"
Helppo sienipasta
Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen suosittelee hyödyntämään sienisatoa monin tavoin. Erilaisia syötäviä sieniä kannattaa käyttää ruoissa vaihdellen. Helppo arkiruoka on esimerkiksi nopeasti yhdessä kattilassa valmistuva sienipasta
– Valmista upea metsäsienipasta ja tarjoa tuoreen leivän kanssa, Kati vinkkaa.
Tähän sienipastaan ei lorauteta kermaa, vaan se korvataan tällä kertaa suussa sulavalla sulatejuustolla.