Monet tekevät yhden virheen valmistaessaan sienirisottoa: "Ei todellakaan kannattaisi"

Nannan kantarellirisotto 1
Sienirisotto kannattaa valmistaa eri tavalla kuin monet sen tekevät. MTV

Nannan vinkillä sienirisotosta tulee entistäkin parempaa.

Loppukesästä ja syksyllä herkutellaan monenlaisilla sieniruoilla ja yksi ehdoton klassikko on tietysti sienirisotto. MTV:n Makujen aamu -ohjelmassa aiemmin kokannut, Kaikki äitini reseptit -blogin  Nanna Rintala vinkkaa nyt, miten tästä klassikkoruokalajista saa erityisen hyvää.

Nannan mukaan sienirisoton valmistamisessa kannattaa itse asiassa oikaista. 

– Vinkki on niin yksinkertainen, että jäät ihmettelemään, miksi et ole tehnyt näin aina, Nanna kirjoittaa blogissaan.

Älä paista sieniä pannulla

Nanna mukaan suurin osa tekee sienirisoton niin, että paistaa sienet erikseen pannulla, jonka jälkeen paistetut sienet lisätään risoton joukkoon.

– Ei todellakaan kannattaisi! Nanna toteaa MTV Uutisille.

Sienirisotosta tulee Nannan mukaan "ihan ylivoimaisen hyvää", kun lisää pilkotut sienet raakana mukaan heti riisin ja viinin jälkeen.

– Sienen hyvät makunesteet imeytyvät risottoon. Olen aiemmin tehnyt tattirisottoa näin, ja nyt tein samaan tyyliin kantarellirisottoa. Ihan ylihyvää!

Nannan kantarellirisotto

50 g voita
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 dl arborio tai muuta risottoriisiä
2 dl kuivaa, mineraalista valkoviiniä (esim. sauvignon blanc)
n. 1/2 l tuoreita kantarelleja, palojen kokoa vaihdellen, ei minikuutioita, mutta suuhun pitää mahtua
1,5 l poreilevan kuumaa kanalientä
3 dl vastaraastettua parmesaania
mustapippuria myllystä, 
vähän hienonnettuja yrttejä, esim timjami tai persilja

Ota 20 grammaa voita ja öljy laakeaan kasariin ja ala hellällä lämmöllä kuullottaa sipuleita kuultaviksi. Lisää riisi ja kuullota sekin.

Possauta sekaan viini, hämmentäen koko ajan. Anna imeytyä (keskilämpö). Nyt kaadat mukaan sienet ihan raakana ja sitten vaan 1– 1,5 desilitraa kanalientä kerrallaan kunnes riisit napakan kypsiä. Hämmennä, pyöritä, tanssita riisiä pehmeästi koko ajan.

Sanovat, että tähän menee tasan 18 minuuttia, tiedä häntä, mutta lähellä se on. Varmista että risotto on todella löysää kun lisäät loput voista ja juustoraasteen sekaan. Sekoita, lisää mustapippuri ja yrtit, maista, mutta tuskin tarvitset suolaa.

Nauti! Tämä on parasta mitä voit kantareillesi tehdä.

Katso myös video: Ei pelkkiä kantarelleja! Mikä sieni kannattaa Saimi Hoyerin mukaan ehdottomasti opetella tunnistamaan?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!