Nyt se on varmaa! Tänne avautuvat Suomen ensimmäiset KFC-ravintolat
Suomen kaikkien aikojen ensimmäiset Kentucky Fried Chicken- eli KFC-ravintolat avautuvat syksyllä Helsinkiin, Turkuun sekä Espooseen, ravintolaketjusta tiedotetaan.
KFC-ravintolaketju avaa vuoden viimeisellä neljänneksellä neljä ravintolaa Suomeen. Kaikkien aikojen ensimmäiset ravintolat avautuvat Helsingin Itäkeskukseen, kahteen kohteeseen Espoossa sekä Turkuun.
– Pääkaupunkiseudulla avaamme ensimmäiset ravintolat Itiksen, Sellon ja Iso Omenan kauppakeskuksiin. Kauppakeskukset ovat erinomaisia kohtauspaikkoja, ja brändinä haluamme olla heti siellä, missä ihmisetkin ovat, kertoo KFC Finlandin toimitusjohtaja Janne Einola.
Einolan mukaan ketjun tavoitteena on palvella koko Suomea, ja siksi ensimmäisessä aallossa avataan ravintoloita myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.
– Turku on keskeinen markkinapaikka, ja onnistuimme löytämään sieltä täydelliset liiketilat maineikkaasta Hamburger Börs -rakennuksesta juuri uudistetun kauppatorin kupeesta, Einola jatkaa.
KFC on globaali, kanaruoastaan tunnettu ravintolabrändi, jolla on vaiherikas ja pitkä historia. Maailmalla KFC-ravintoloita on jo yli 23 000 yli 140 eri maassa. Suomeen avattavien KFC-ravintoloiden franchise-oikeudet on myönnetty virolaiselle Apollo Groupille, joka vastaa KFC-ravintoloiden franchisingista myös Baltiasssa.
KFC aikoo rekrytoida Suomessa neljään ensimmäiseen ravintolaan lähes 200 henkilöä.
– Koronapandemian aiheuttamat haasteet ovat olleet kouriintuntuvia erityisesti ravintola-alalla, ja toivomme omalla panoksellamme vaikuttavamme alan työllisyystilanteeseen positiivisesti koko Suomessa, Einola muistuttaa.
KFC:n Suomeen rantautumisesta uutisoitiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2018. Tuolloin suunnitelmissa oli avata ravintoloita Suomeen jopa 50 kappaletta. Projekti kuitenkin venyi, kun sopivaa franchiseyrittäjää ei löytynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa