Vesimelonista saa helposti entistäkin paremman makuista, vinkkaavat kokit.
Kuten aiemmin olemme kertoneet, vesimeloni on monipuolinen hedelmä, jota voi syödä sellaisenaan, tai vaikka hyödyntää kesän herkkuruoissa. Vesimeloni sopii esimerkiksi erilaisiin salaatteihin tai jopa grillattavaksi.
Vinkkasimme heinäkuussa myös parhaan tavan vesimelonin pilkkomiseen.
Nyt New York Post kertoo puolestaan tärpit vesimelonin maustamiseen. Oletko tullut ajatelleeksi, että vesimeloni kannattaisi maustaa ripauksella suolaa?
Lue myös: Tiesitkö? Pieni yksityiskohta paljastaa kaupassa hyvän ja kypsän vesimelonin
Tämän takia vesimeloniin kannattaa lisätä suolaa
Teksasilainen keittiömestari John Carpenter kertoo vesimelonin suolaamisen olevan hyvin yleistä Yhdysvaltain eteläisissä osissa.
– Suola poistaa vesimelonin kitkeryyttä ja korostaa makeutta. Se saa myös sylkirauhaset aktivoitumaan, jolloin vesimeloni tuntuu entistäkin mehukkaammalta, Carpenter kertoo.
Kokki suosittelee ripottelemaan vesimelonin päälle isokiteistä suolaa, kuten Maldonia tai himalajan suolaa. Myös kokki Isaac Walker suosittelee vesimelonin suolaamista, sillä se on yksinkertainen tapa nostaa hyvä raaka-aine uudelle tasolle.
– Suola ei ole maustaja tai mauste – se on vahvistaja, eli se vahvistaa ruoassa jo olemassa olevia makuja, Walker kuvailee Fox Newsille ja jatkaa vielä:
– Jonkun suolaisen asian lisäämisen jollekin makealle, kuten vesimelonille, on kuin makunystyröilläsi olisi pirskeet suussa.
Lue myös: Nerokasta! Näin vesimeloni kannattaa paloitella
Lue myös: Kari Aihisen helppo fetasalaatti – lopputulos löi maistajan ällikällä: "Älyttömän hyvää"
Lähde: New York Post