Oletko tajunnut käyttää tortilloja näin? Entistäkin helpompi arkiruoka
Tortilloja voi käyttää myös lasagnetyyliin uuniruoassa. Nämä maut eivät jätä taatusti ketään kylmäksi.
Pääkuvan videolla neuvotaan, miten pelastat rikkoutuneet tacokuoret.
Uuniruoat ovat suosittuja syystä: kun ainekset on pilkottu ja esivalmisteltu, uuni hoitaa loput ja suuremmista satseista riittää ruokaa useammaksikin päiväksi.
Yksi meksikolaisesta keittiöstä Suomeenkin rantautunut uuniruoka ovat enchiladat. Ne ovat uunissa paistettuja pehmeitä maissitortilloja, jotka perinteisesti täytetään ja peitetään tomaatti- tai chilikastikkeella ja viimeistellään ripottelemalla päälle juustoraastetta.
Enchiladoja on hyvin helppo valmistaa, mutta tämä Delishin resepti ei vaadi senkään vertaa sorminäppäryyttä, kuin tortillojen rullaaminen yleensä. Kyseessä onkin enemmänkin enchilada-lasagne.
Reseptissä on käytetty uunivuokaa, jonka koko on 33 cm x 23 cm.
Enchilada-lasagne
(10 annosta)
2 rkl oliiviöljyä
1 keskikokoinen sipuli pilkottuna
1 paprika pilkottuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tölkki mustapapuja, huuhdottuna ja valutettuna (noin 400 g)
1 tölkki maissia valutettuna (noin 400 g)
noin 400 g kypsää, revittyä kanaa
chiliä oman maun mukaan
1 tölkki maustettua tomaattikastiketta (noin 500 g)
18 tortillalettua
5 dl cheddarjuustoraastetta
5 dl juustoraastetta (esim. Monterey jack)
ranskankermaa koristeluun
korianteria koristeluun
avokadoa koristeluun
1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Kuumenna suurella paistinpannulla tilkka öljyä keskilämmöllä, lisää pannulle sipuli ja paprika ja kypsennä, kunnes ne hieman pehmenevät, noin viiden minuutin ajan. Lisää pannulle valkosipuli ja jatka kypsentämistä noin minuutti. Lisää lopuksi pannulle vielä valutetut pavut ja maissi, kypsä revitty kana sekä chilit. Kypsennä, kunnes ainekset lämpenevät, noin viiden minuutin ajan. Ota syrjään noin 1,5 dl tomaattikastikkeesta ja kaada loput pannulle ainesten sekaan ja sekoita kunnolla.
3. Levitä syrjään otettu tomaattikastike uunivuoan pohjalle ja lado sitten päälle kuusi tortillalettua limittäin, niin, että ne peittävät koko vuoan pohjan. Kaada kolmas osa pannulla olevasta seoksesta tortillojen päälle ja ripottele kastikkeen päälle kolmas osa juustosta. Toista sama kaksi kertaa niin, että päällimmäinen kerros on juustoraastetta.
4. Paahda uunissa noin 30 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kastike kuplii.
5. Koristele enchilada-lasagne korianterilla, ranskankermalla ja avokadolla.
Lähde: Delish
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"