Tortilloja voi käyttää myös lasagnetyyliin uuniruoassa. Nämä maut eivät jätä taatusti ketään kylmäksi.
Pääkuvan videolla neuvotaan, miten pelastat rikkoutuneet tacokuoret.
Uuniruoat ovat suosittuja syystä: kun ainekset on pilkottu ja esivalmisteltu, uuni hoitaa loput ja suuremmista satseista riittää ruokaa useammaksikin päiväksi.
Yksi meksikolaisesta keittiöstä Suomeenkin rantautunut uuniruoka ovat enchiladat. Ne ovat uunissa paistettuja pehmeitä maissitortilloja, jotka perinteisesti täytetään ja peitetään tomaatti- tai chilikastikkeella ja viimeistellään ripottelemalla päälle juustoraastetta.
Lue myös: Tiedätkö, mitä eroa tortillalla, tacolla ja burritolla oikeasti on?
Enchiladoja on hyvin helppo valmistaa, mutta tämä Delishin resepti ei vaadi senkään vertaa sorminäppäryyttä, kuin tortillojen rullaaminen yleensä. Kyseessä onkin enemmänkin enchilada-lasagne.
Reseptissä on käytetty uunivuokaa, jonka koko on 33 cm x 23 cm.
Enchilada-lasagne
(10 annosta)
2 rkl oliiviöljyä
1 keskikokoinen sipuli pilkottuna
1 paprika pilkottuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tölkki mustapapuja, huuhdottuna ja valutettuna (noin 400 g)
1 tölkki maissia valutettuna (noin 400 g)
noin 400 g kypsää, revittyä kanaa
chiliä oman maun mukaan
1 tölkki maustettua tomaattikastiketta (noin 500 g)
18 tortillalettua
5 dl cheddarjuustoraastetta
5 dl juustoraastetta (esim. Monterey jack)
ranskankermaa koristeluun
korianteria koristeluun
avokadoa koristeluun
1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Kuumenna suurella paistinpannulla tilkka öljyä keskilämmöllä, lisää pannulle sipuli ja paprika ja kypsennä, kunnes ne hieman pehmenevät, noin viiden minuutin ajan. Lisää pannulle valkosipuli ja jatka kypsentämistä noin minuutti. Lisää lopuksi pannulle vielä valutetut pavut ja maissi, kypsä revitty kana sekä chilit. Kypsennä, kunnes ainekset lämpenevät, noin viiden minuutin ajan. Ota syrjään noin 1,5 dl tomaattikastikkeesta ja kaada loput pannulle ainesten sekaan ja sekoita kunnolla.
3. Levitä syrjään otettu tomaattikastike uunivuoan pohjalle ja lado sitten päälle kuusi tortillalettua limittäin, niin, että ne peittävät koko vuoan pohjan. Kaada kolmas osa pannulla olevasta seoksesta tortillojen päälle ja ripottele kastikkeen päälle kolmas osa juustosta. Toista sama kaksi kertaa niin, että päällimmäinen kerros on juustoraastetta.
4. Paahda uunissa noin 30 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kastike kuplii.
5. Koristele enchilada-lasagne korianterilla, ranskankermalla ja avokadolla.
Lähde: Delish