Oletko testannut hittinuudeleita? Vartissa valmistuvassa ruoassa koukuttava kastike
Imanin ja Leenan vartissa valmistuva nuudeliruoka on todellinen arjen pelastaja. Helppoa ja todella herkullista!
Vinkkasimme aiemmin tammikuussa suositun @imanjaleefasafkaa-tilin Imanin ja Leenan hitiksi nousseen kaalikeitto-ohjeen. Leena Ahokas ja Iman Gharagozlu tunnetaan ruokavaikuttajina, jotka tekivät esimerkiksi mätidipistä valtavan ilmiön Suomessa.
Iman ja Leena jakoivat omia arkiruokavinkkejään Huomenta Suomen suorassa lähetyksessä viime tiistaina. Arkisafkaa-keittokirjan (WSOY 2023) vastikään julkaisseelta pariskunnalta tiedusteltiin muun muassa keittiökaapin olennaisimpia raaka-aineita.
Mahtavat maapähkinävoinuudelit
Mielettömän hyvän kaalikeiton lisäksi kaksikon Arkisafkaa-keittokirjasta löytyy myös hieman nopeammin valmistuvia arjen pelastajia. Yksi näistä ohjeista on Imanin maapähkinävoinuudelit. Maapähkinävoinuudeleihin käytetään somessakin hitiksi nousseita udon-nuudeleita, jotka ovat paksuja, japanilaisia vehnänuudeleita.
– Kun mielesi tekee jotain täyteläistä, mutta et jaksaisi nähdä hirveästi vaivaa, maapähkinävoinuudelit ovat vastaus. Tämä annos on sulostuttanut arki-iltojamme lukuisia kertoja, Iman ja Leena kertovat Arkisafkaa-kirjassaan.
Vartissa valmistuvat maapähkinävoinuudelit ovat Imanin ja Leenan mukaan lohturuokaa parhaimmillaan. Tuhdin ja täyteläisen kastikkeen kylkeen kannattaa valita jotain hapanta ja tulista, esimerkiksi kimchia, mutta nuudeliruoka toimii hyvin ilman tätä lisäystäkin. Tämä kastike koukuttaa joka tapauksessa!
Nappaa ohje: Imanin maapähkinävoinuudelit
Katso video: Iman ja Leena jakoivat arkiruokavinkkejään Huomenta Suomessa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno