Imanin ja Leenan vartissa valmistuva nuudeliruoka on todellinen arjen pelastaja. Helppoa ja todella herkullista!
Vinkkasimme aiemmin tammikuussa suositun @imanjaleefasafkaa-tilin Imanin ja Leenan hitiksi nousseen kaalikeitto-ohjeen. Leena Ahokas ja Iman Gharagozlu tunnetaan ruokavaikuttajina, jotka tekivät esimerkiksi mätidipistä valtavan ilmiön Suomessa.
Iman ja Leena jakoivat omia arkiruokavinkkejään Huomenta Suomen suorassa lähetyksessä viime tiistaina. Arkisafkaa-keittokirjan (WSOY 2023) vastikään julkaisseelta pariskunnalta tiedusteltiin muun muassa keittiökaapin olennaisimpia raaka-aineita.
Lue myös: Parasta kaalikeittoa ikinä! Hittiohjetta ylistetään: "En kestä, miten hyvää"
Mahtavat maapähkinävoinuudelit
Mielettömän hyvän kaalikeiton lisäksi kaksikon Arkisafkaa-keittokirjasta löytyy myös hieman nopeammin valmistuvia arjen pelastajia. Yksi näistä ohjeista on Imanin maapähkinävoinuudelit. Maapähkinävoinuudeleihin käytetään somessakin hitiksi nousseita udon-nuudeleita, jotka ovat paksuja, japanilaisia vehnänuudeleita.
– Kun mielesi tekee jotain täyteläistä, mutta et jaksaisi nähdä hirveästi vaivaa, maapähkinävoinuudelit ovat vastaus. Tämä annos on sulostuttanut arki-iltojamme lukuisia kertoja, Iman ja Leena kertovat Arkisafkaa-kirjassaan.
Vartissa valmistuvat maapähkinävoinuudelit ovat Imanin ja Leenan mukaan lohturuokaa parhaimmillaan. Tuhdin ja täyteläisen kastikkeen kylkeen kannattaa valita jotain hapanta ja tulista, esimerkiksi kimchia, mutta nuudeliruoka toimii hyvin ilman tätä lisäystäkin. Tämä kastike koukuttaa joka tapauksessa!
Nappaa ohje: Imanin maapähkinävoinuudelit
Lue myös: Ruokagurut ylistävät arkista keittiövälinettä: "Helpottaa ihan mielettömästi kokkailua"
Katso video: Iman ja Leena jakoivat arkiruokavinkkejään Huomenta Suomessa
11:03