Oletko tullut ajatelleeksi tätä pikanuudeleista? Kokit paljastavat yllättävät käyttötavat: "Rapsakoita kuin perunalastut"
Mitä kaikkea pikanuudeleista voikaan tehdä? Insider pyysi kahdelta kokilta ja yhdeltä reseptinikkarilta vinkit hittituotteen hyödyntämiseen perinteisestä poikkeavalla tavalla.
Videolla vinkki muun muassa Kari Aihisen nuudelivokkiin.
Pikanuudelit ovat nopeaa, helppoa ja halpaa syötävää. Moni syö ne ihan sellaisenaan maustepussin sisällön kanssa keitettynä, toiset tuunaavat nuudelia esimerkiksi purkkitonnikalalla. Innokkaimmat pikanuudelifanit ovat jopa innostuneet tekemään niistä itselleen kakkuja juhlapäiviä varten.
Mutta mihin kaikkeen pussinuudelit oikeastaan soveltuvat ruoanlaitossa? Insider-sivusto kysyi asiaa kahdelta ammattikokilta ja yhdeltä reseptinikkailta. He paljastivat parhaat helpot vinkkinsä pikanuudelien hyödyntämiseen.
1. Käytä paneroinnissa
Oletko ikinä tullut ajatelleeksi, että nuudeleilla voi myös paneroida esimerkiksi kanaa tai kasviksia? Murskaa kuivat nuudelit ja käytä niitä leivänmurujen tai korppujauhojen tapaan leivityksessä, vinkkaa kokki SuperChefs’in kokki Darnell Ferguson.
– Murskaa nuudelit kuivana tehosekoittimessa yhdessä leivänmurujen tai korppujauhojen kanssa ja lisää joukkoon haluamiasi mausteita, Ferguson vinkkaa.
Nuudelit voi murskata myös käsin ja lisätä joukkoon nuudeleiden mukana tulevan maustepussin maustetta.
2. Syö kuivana sellaisenaan tai sekoita popcornien joukkoon
Kyllä! Pikanuudeleita voi toden totta myös napostella kuivina. Murskaa pussin sisältöä hieman ja heitä maustepussin mausteet joukkoon. Nuudeleiden napostelua suosittelee muun muassa ruokakirjoittaja ja reseptinikkari Anna Rider.
– Nuudelit ovat rapsakoita kuin perunalastut, Rider vinkkaa.
3. Käytä luovasti jälkkäreissä
Kokki Darnell Ferguson suosittelee kokeilemaan nuudeleita myös rapsakkana lisukkeena erilaisissa jälkiruoissa. Nuudeleita kuitenkin kypsennetään ensin Fergusonin metodissa.
– Keitän nuudeleita ja lisään joukkoon kanelia ja sokeria, jotta niiden maku imeytyy nuudeleihin. Sitten friteeraan nuudelit, pilkon silpuksi ja ne antavat mukavan rapeuden erilaisissa jälkiruoissa
4. Testaa burgerisämpylöinä
Ehkä muistatkin jo muutama vuosi sitten villinneet ramenburgerit? Niissä hampurilaissämpylä on korvattu nuudeleista muotoilluilla läpysköillä. Keitä ensin nuudelit ja laita sitten ympyrän muotoiseen muottiin.
– Laitan nuudelit muottiin, lisään kananmunan, suolaa, pippuria ja yrttejä ja laitan koko komeuden tekeytymään jääkaappiin.
Muutaman tunnin päästä muotissa olevan nuudelisekoituksen voi paistaa pannulla burgerisämpyläksi.
5. Korvaa tutuissa ruoissa pasta
Kokki Rebekah Ziesmer muistuttaa, että pikanuudeleilla voi korvata esimerkiksi pastan monissa tutuissa ruoissa. Testaa italialaisia klassikkoja nuudeleilla tai kokkaa helppo thaityylinen ruoka lisäämällä keitettyihin nuudeleihin maapähkinävoita, currytahnaa ja kookosmaitoa.
Lähde: Insider
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti