Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Onko tässä rapean pekonin salaisuus? Nerokas valmistustapa takaa täydellisen lopputuloksen

pekonisiivu
Shutterstock
Julkaistu 01.04.2018 08:01
Toimittajan kuva

Outi Jaatinen

outi.jaatinen@mtv.fi

Pekonista tulee rapeampaa, jos pannulle lisää vettä. Samalla vältyt ikäviltä rasvaroiskeilta.

Yllä olevalla videolla näytetään, miten pekonin voi paistaa myös mikrossa.

Jos haluat pekonista rapeampaa, on siihen helppo keino: lisää pannulle vettä sen verran, että pohja peittyy.

Paista pekonia, kunnes vesi on haihtunut. Paista sen jälkeen pekoni rapeaksi miedommalla lämmöllä, neuvoo The Sun –lehti.

Muitakin hyötyjä kuin rapeus

Vinkki: Jos pekonisiivut eivät mahdu kunnolla pannulle, kannattaa paistaa niitä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, ilman vettä.

Pekoni pysyi myös paremmin siivun muodossa, kun ne paistettiin käyttäen vettä.

Veden lisäämisessä on sekin etu, että se estää rasvaa räiskymästä ympäriinsä. 

Lähde: Thesun.co.uk

Tuoreimmat aiheesta

Pekoni