Viljaton ruokavalio houkuttelee tänä päivänä monia. Nouseeko innovatiivinen viljaton hampurilainen vielä yhdeksi vuoden ruokahiteistä?
Ruokabloggaaja Emmi-Liia Sjöholm esittelee esikoiskirjassaan Viljaton kattaus hampurilaisen, jonka sämpylä korvataan innovatiivisesti bataattikiekoilla.
Vehnäleipä hiiteen!
Hampurilaisiin käytetään perinteisesti vaaleasta leivästä leivottuja sämpylöitä. Viljatonta ruokavaliota noudattava Sjöholm vinkkaa, että entistä terveellisemmät kotitekoiset burgerit kannattaa suosiolla valmistaa "bataattisämpylöiden" eli bataattikiekkojen väliin perinteisen vaalean leivän sijaan.
– Se oli niin maukas, että minun oli pakko aloittaa ruokablogini. Ilman bataattiburgeria tätäkään kirjaa ei siis olisi, Sjöholm kertoo kirjassaan.
Bataattiburgeri
neljä burgeria
1 iso muhkea bataatti
3 rkl oliiviöljyä
300 g tofua
1 rkl öljyä
4 siivua hyvää cheddaria
salaattia
tomaattia
suolakurkkua
punasipulia
Osta mahdollisimman pyöreä ja muhkea bataatti.
Pese bataatti kunnolla ja leikkaa siitä sentin paksuisia kiekkoja. Laita ne vierekkäin pellille ja lorauta päälle oliiviöljyä.
Paista 225 asteessa noin 15–20 minuuttia, kunnes viipaleet ovat pehmenneet ja ruskistuneet hieman.
Paista tofuviipaleita pannulla öljyssä. Aseta cheddar-viipaleet kuumien tofupalojen päälle.
Viipaloi suolakurkut, tomaatti ja punasipuli. Kokoa burgeri bataattien väliin kuin kiekot olisivat sämpylöitä.
LUE MYÖS:
Paleoburgeri yllättää: Supervähän hiilareita ja uskomaton ”sämpylä”
Vaihtelua perunalle: Kokeile terveellisiä ranskalaisia
Lähde: Emmi-Liia Sjöholm: Viljaton kattaus – Upeita makuja gluteenittomista raaka-aineista, Atena 2015
Heli Mettänen, heli.mettanen(at)mtv.fi
Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!