Pääsiäinen kuuluu monilla yhdeksi suurimmista ruokajuhlista. Lampaanviulua en ole tehnyt vielä koskaan, mutta juhlistanut keväistä lomaa monilla muilla herkuilla, joita ei arjessa ehtisi valmistaa. Kun pääsiäinen venähtää näin pitkälle huhtikuuta, alkaa grillikauden avaaminen houkuttaa. Keräsin yhteen ehdotuksia, jotka minun mielestäni sopivat tähän hetkeen kuin sormus pääsiäismunaan.
PS. Katso myös vaimon menuehdotukset pääsiäiseksi. Mukana myös jälkkäreitä, mm. italialainen pääsiäiskakku!
SESONKIRUOKAA Parsa
Parsaa, uppomuna ja pähkinöitä
Parsa-sokeriherne-bulgurisalaatti
Latva-artisokka
Paistetut artisokat juutalaiseen tapaan
Tomaattinen artisokka-kanapata
LAMMASRUOKIA
Lampaanpotkat Roquefort-spelttirisoton ja mustikka-vodkakastikkeen kera
Marka hloua - tunisialainen makea lammaspata
Oluessa haudutettu ja riivitty karitsanpotka tacon väliin
GRILLIRUOKAA
Grillattu entrecote tartar-kastikkeella leivän päällä
Grillatut tomaatti-mozzarella-basilikaleivät
Täytetyt ja grillatut porsaankyljykset
Grillattu ja paahdettu porsaankylki
Punaviini-yrttimarinoitu ja grillattu flank steak eli naudan kuve
Katuruokaa grillistä Karitsa-gyros
Uppopaistettu ja grillattu pizzaBBQ-pekoniburgeri
Grilliruoan lisukkeeksi
Korianterilla maustettu cole slaw
Jälkiruokaa grillistä
Grillattu raparperi tuorejuuston kera
JUHLAVAN MAUKKAITA RUOKIA
Buffalomozzarellaa paprikan ja chilin kera (alkuruoka)
Härkää x 2, bataattia ja timjamikastiketta
Porsaankylki-confit ja kukkakaalia paistettuna ja pyreenä
Valkoviinissä haudutettuja possunposkia ja kermainen ruusukaali-taatelimuhennosPancettaan kääritty kasslerAnkankoipea appelsiinikastikkeessa appelsiinirisoton kera
Sitruunainen, kokonaisena paahdettu kana