Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Parasta pääsiäislammasta! Vältä moka pakastetun lihan kanssa: "Muuten voi tulla kuivaa lihaa"

8:31img
KATSO VIDEO: Keittiömestarin vinkit pääsiäislampaan ja -karitsan valmistamiseen.
Julkaistu 28.03.2024 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Miten tehdään mahdollisimman mehukasta pääsiäislammasta tai -karitsaa? Huippuravintolan keittiömestari kertoi vinkit.

Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla aiemmin kerroimme, monen suomalaisen pääsiäispöytään kuuluu edelleen olennaisena osana lampaanliha. S-ryhmän myyntidatan perusteella jopa puolet koko vuoden lampaanlihan myynnistä tehdään pääsiäisen ympärillä. 

Mutta miten pääsiäislampaasta tai -karitsasta sitten saa valmistettua mahdollisimman hyvää? Mitä ruhonosaa kannattaa valita? 

Lue myös: Lammasta vai karitsaa kaupasta? Tämä on lihojen todellinen ero

Finnjävelin keittiömestari Mikael von Lüders antoi Huomenta Suomessa torstaina vinkit pääsiäisruokien valmistamiseen. Jos käyttää pakastettua lampaanlihaa, kannattaa sen valmistuksessa ottaa huomioon muutama seikka. 

– Muuten voi tulla kuivaa lihaa, von Lüders totesi.

Nappaa videolta keittiömestarin vinkit pääsiäislampaan ja -karitsan valmistamiseen!

Lue myös: Supermehevää lihaa pääsiäiseksi: Parhaat pääsiäislammas- ja karitsaohjeet

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka