Miten tehdään mahdollisimman mehukasta pääsiäislammasta tai -karitsaa? Huippuravintolan keittiömestari kertoi vinkit.
Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla aiemmin kerroimme, monen suomalaisen pääsiäispöytään kuuluu edelleen olennaisena osana lampaanliha. S-ryhmän myyntidatan perusteella jopa puolet koko vuoden lampaanlihan myynnistä tehdään pääsiäisen ympärillä.
Mutta miten pääsiäislampaasta tai -karitsasta sitten saa valmistettua mahdollisimman hyvää? Mitä ruhonosaa kannattaa valita?
Lue myös: Lammasta vai karitsaa kaupasta? Tämä on lihojen todellinen ero
Finnjävelin keittiömestari Mikael von Lüders antoi Huomenta Suomessa torstaina vinkit pääsiäisruokien valmistamiseen. Jos käyttää pakastettua lampaanlihaa, kannattaa sen valmistuksessa ottaa huomioon muutama seikka.
– Muuten voi tulla kuivaa lihaa, von Lüders totesi.