Parasta pääsiäislammasta! Vältä moka pakastetun lihan kanssa: "Muuten voi tulla kuivaa lihaa"

KATSO VIDEO: Keittiömestarin vinkit pääsiäislampaan ja -karitsan valmistamiseen.

Miten tehdään mahdollisimman mehukasta pääsiäislammasta tai -karitsaa? Huippuravintolan keittiömestari kertoi vinkit.

Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla aiemmin kerroimme, monen suomalaisen pääsiäispöytään kuuluu edelleen olennaisena osana lampaanliha. S-ryhmän myyntidatan perusteella jopa puolet koko vuoden lampaanlihan myynnistä tehdään pääsiäisen ympärillä. 

Mutta miten pääsiäislampaasta tai -karitsasta sitten saa valmistettua mahdollisimman hyvää? Mitä ruhonosaa kannattaa valita? 

Finnjävelin keittiömestari Mikael von Lüders antoi Huomenta Suomessa torstaina vinkit pääsiäisruokien valmistamiseen. Jos käyttää pakastettua lampaanlihaa, kannattaa sen valmistuksessa ottaa huomioon muutama seikka. 

– Muuten voi tulla kuivaa lihaa, von Lüders totesi.

Nappaa videolta keittiömestarin vinkit pääsiäislampaan ja -karitsan valmistamiseen!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.