Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pekka Terävä ylistää helppoa perunalisuketta pääsiäispöytään: "Todellinen klassikko"

7:25img
KATSO MYÖS VIDEO: Pekka Terävän vinkit pääsiäiskaritsan valmistamiseen.
Julkaistu 05.04.2023 09:58

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari Pekka Terävä antoi keväällä 2020 vinkkejä pääsiäiskokkailuun MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Testaa Pekan pääsiäislisukkeita!

Monen suomalaisen pääsiäispöytään kuuluu olennaisena osana lammas tai karitsa. Keittiömestari Pekka Terävä antoi keväällä 2020 Viiden jälkeen -ohjelmassa vinkkejä karitsan valmistamiseen. Terävä valmisti lähetyksessä karitsan niskaa, mutta jakoi sen lisäksi toimivat reseptit myös karitsan ulkofileiden ja karitsan paistin valmistamiseen. 

– Karitsan niska kannattaa kypsentää hitaasti miedolla lämmöllä, niin sen mehukkuus säilyy, keittiömestari vinkkasi. 

Kurkkaa Pekan karitsareseptit: Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

Täydellinen makupari karitsalle: Kokeile todellista klassikkoa, perunagratiinia

perunagratiini

Perunagratiini on klassikko.

Karitsan valmistamisen lisäksi keittiömestari vinkkasi myös mainiot lisukkeet pääsiäispöytään. Terävä suositteli kokeilemaan muun muassa helpon, kermaisen perunagratiinin valmistamista:

– Perunagratiini on todellinen klassikko. Maku on todella täyteläinen.

Lisäksi kokki paistoi karitsan lisukkeeksi pannulla hieman kiinankaalia voissa.

Nappaa ohje: Pekka Terävän perunagratiini

Lue myös: Lammasta vai karitsaa kaupasta? Tämä on lihojen todellinen ero

Lue myös: Supermehevää lihaa pääsiäiseksi: Parhaat pääsiäislammas- ja karitsaohjeet

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran huhtikuussa 2021.

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka