Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Oletko tehnyt? Pekka Terävä ylistää simppeliä perunalisuketta pääsiäispöytään: "Todellinen unohdettu klassikko"

7:25img
Videolla Pekka Terävän vinkit pääsiäiskaritsan valmistamiseen.
Julkaistu 13.04.2022 20:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari Pekka Terävä antoi keväällä 2020 vinkkejä pääsiäiskokkailuun MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Testaa Pekan pääsiäislisukkeita!

Monen suomalaisen pääsiäispöytään kuuluu olennaisena osana lammas tai karitsa. Keittiömestari Pekka Terävä antoi keväällä 2020 Viiden jälkeen -ohjelmassa vinkkejä karitsan valmistamiseen. Terävä valmisti lähetyksessä karitsan niskaa, mutta jakoi sen lisäksi toimivat reseptit myös karitsan ulkofileiden ja karitsan paistin valmistamiseen. 

– Karitsan niska kannattaa kypsentää hitaasti miedolla lämmöllä, niin sen mehukkuus säilyy, keittiömestari vinkkasi. 

Kurkkaa Pekan karitsareseptit: Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

Täydellinen makupari karitsalle: Kokeile todellista klassikkoa, perunagratiinia

Karitsan valmistamisen lisäksi keittiömestari vinkkasi myös mainiot lisukkeet pääsiäispöytään. Terävä suositteli kokeilemaan muun muassa helpon, kermaisen perunagratiinin valmistamista:

– Perunagratiini on sellainen vanhanaikainen klassikko. Maku on todella täyteläinen.

Lisäksi kokki paistoi karitsan lisukkeeksi pannulla hieman kiinankaalia voissa.

– Kiinankaali on myös todellinen unohdettu klassikko.

Nappaa ohje: Pekka Terävän perunagratiini

Lue myös: Täydellinen pääsiäislammas tai -karitsa: Vartissa uunivalmista, supermehevää ja helppoa – nappaa ohjeet

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran huhtikuussa 2021.

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka