Keittiömestari Pekka Terävä antoi keväällä 2020 vinkkejä pääsiäiskokkailuun MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Testaa Pekan pääsiäislisukkeita!
Monen suomalaisen pääsiäispöytään kuuluu olennaisena osana lammas tai karitsa. Keittiömestari Pekka Terävä antoi keväällä 2020 Viiden jälkeen -ohjelmassa vinkkejä karitsan valmistamiseen. Terävä valmisti lähetyksessä karitsan niskaa, mutta jakoi sen lisäksi toimivat reseptit myös karitsan ulkofileiden ja karitsan paistin valmistamiseen.
– Karitsan niska kannattaa kypsentää hitaasti miedolla lämmöllä, niin sen mehukkuus säilyy, keittiömestari vinkkasi.
Kurkkaa Pekan karitsareseptit: Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella
Täydellinen makupari karitsalle: Kokeile todellista klassikkoa, perunagratiinia
Karitsan valmistamisen lisäksi keittiömestari vinkkasi myös mainiot lisukkeet pääsiäispöytään. Terävä suositteli kokeilemaan muun muassa helpon, kermaisen perunagratiinin valmistamista:
– Perunagratiini on sellainen vanhanaikainen klassikko. Maku on todella täyteläinen.
Lisäksi kokki paistoi karitsan lisukkeeksi pannulla hieman kiinankaalia voissa.
– Kiinankaali on myös todellinen unohdettu klassikko.
Nappaa ohje: Pekka Terävän perunagratiini
Lue myös: Täydellinen pääsiäislammas tai -karitsa: Vartissa uunivalmista, supermehevää ja helppoa – nappaa ohjeet
Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran huhtikuussa 2021.