Kevät on parsan ystävien juhla-aikaa. Hienostunut ja mieto tankoparsa maistuu niin keitettynä kuin muillakin tavoilla valmistettuna.
Parsakausi on jälleen alkanut, ja on aika loihtia ruokia valkoisesta ja vihreästä herkusta. Helsinkiin tänä talvena avattua ravintola Brödiä ja Suomen kokkimaajoukkuetta luotsaava Kristian Vuojärvi tunnustautuu parsan ystäväksi.
– Parsa on parhaimmillaan nopeasti ryöpättynä tai grillattuna. Grillikausi alkaa sopivasti samoihin aikoihin, kun parsakausi on käynnissä, joten jos pitää vähän erilaisesta parsan mausta, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan grillaamista, huippukokki neuvoo.
Testaa: Parsaa ja uppomuna
Vuojärvi vinkkaa valmistamaan aterian esimerkiksi kääntämällä proteiinin ja kasvisten paikkaa keskenään.
– Kokeile esimerkiksi hauduttaa kala grillatun parsan seuraksi, jolloin kalan maku pysyy raikkaana ja grillin maku tuleekin parsasta.
Kokeile myös: Paistettua parsaa ja serranokinkkua