Rapea ja herkullinen lopputulos! Tämä on ehdottomasti paras tapa kypsentää parsakaali

Tuore, uunissa paahdettu parsakaali on ruokalaji, joka muuttaa hetkessä käsityksesi tästä lapsuuden inhokkivihanneksesta.

Hyödynnä myös parsakaalien varret! Katso vinkki videolta. 

Parsakaali on vihannes, joka herättää ristiriitaisa tunteita. Osa ihmisistä rakastaa, osa taas vihaa tätä erittäin terveellisenä pidettyä raaka-ainetta. Jos käsityksesi parsakaalista on sulatettu pakastevihannes, tällä herkulle kannattaa antaa uusi mahdollisuus ja kokeilla valmistustapaa, jolla tuoreesta vihanneksesta syntyy hetkessä herkullinen lisuke.

Paahdetusta parsakaalista voit nauttia ihan sellaisenaan, grilliruoan lisukkeena tai vaikkapa herkullisen wokin raaka-aineena. Kokeile ja ylläty! 

Paahdettu parsakaali

1 parsakaali
1 rkl oliiviöljyä
¼ tl suolaa
¼ tl paprikajauhetta
¼ tl mustapippuria
parmesaanijuustoa

Huuhtele ja pilko parsakaali sopivan kokoisiksi paloiksi. Mausta parsakaali oliiviöljyllä ja mausteilla. Levitä uunipellin päälle ja paahda 220-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Ripottele uunista tulleiden parsakaalinuppujen päälle haluamasi määrä parmesaanijuustoa.

Voit halutessasi jättää juuston pois ja lisärä parsakaalien päälle loraukseen sitruunamehua tai soijaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!