Piilota kitkeryys! Yllättävä ainesosa parantaa vihermehun makua
Vältteletkö vihermehujen juomista niiden kitkerän maun vuoksi? Turhaan!
Vihermehut kuuluvat monen painonpudottajan ruokavalioon ja hedelmämehuihin verrattuna ne ovatkin oiva valinta – onhan niissä usein vähemmän kilokaloreita ja sokeria. Toisaalta vihreiden, esimerkiksi lehtikaalia, parsaa, selleriä ja pinaattia sisältävien mehujen kitkerä maku voi olla toisille liikaa. Kitkeryyden voi kuitenkin poistaa ilman makeitakin ainesosia.
Voit toki lisätä vihermehun joukkoon esimerkiksi ananasta tai muita makeita ainesosia epämiellyttävää makua peittämään. Jos kuitenkin kaipaat helppoa, vähemmän sokerista tapaa tasapainotella kitkerän maun kanssa, kokeile sitruunaa tai limeä. Näiden sitrushedelmien happoisuus neutralisoi kitkeryyttä ja raikastaa mehun maun.
Purista mehun joukkoon alkuun vaatimaton määrä sitruuna- tai limemehua ja maista. Lisää sitrusmehua tarpeen mukaan.
LUE MYÖS:
Lähde: The Kitchn
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka