Nyt kokataan taas arjen parhaita luottoruokia! Arkiruokahitti-juttusarjassamme vinkataan helppoja ja nopeita koko perheen ruokasuosikkeja arkeen. Tällä kertaa valmistetaan alkavan syksyn kunniaksi parasta kaalilaatikkoa.
Arkiruokahitti-juttusarjassa annetaan estradi lukijoidemme suosikkiohjeille Maikkarin reseptiarkistosta. Hittireseptien joukkoon mahtuu kaikkea kotikeittiön klassikoista uusiin herkkuruokiin. Oletko jo testannut esimerkiksi supersuosittua lohipastaa, Sadun mahtavia kalapuikkoja, törkeän hyvää Harri Syrjäsen kantarellipastaa tai Hannan nerokasta versiota pinaattiletuista?
Tällä kertaa kokataan parasta kaalilaatikkoa alkavan syksyn kunniaksi.
Kaalilaatikko, jota rakastavat kaikki
Jos kaalilaatikko ei tähän mennessä ole lukeutunut suosikkiruokiisi, kannattaa kokeilla tätä suosittua ohjetta, jossa kaali maistuu tavallista miedommalta. Rouva Kasviksena tunnetun ruokatoimittaja ja kotitalousopettaja Pirjo Toikkasen mukaan kaalinystäväksi voi aina opetella ja tätä kaalilaatikkoa rakastavat kaikki!
Nappaa parhaan kaalilaatikon ohje: Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
– Minulla on oikean pehmeä ja hyvä kaalilaatikkoresepti. Sen salaisuus on, että en ruskista kaaleja tummaksi, enkä hauduta pitkään. Keitän kaalia muun valmistelun ajan.
Perinneohjeissa kaalia yleensä haudutetaan pitkään ja ruskistetaan kunnolla, jolloin kasviksen maku ja tuoksu vahvistuu.
Rouva Kasviksen kaalilaatikon suosio perustuu paitsi lyhyeen haudutusaikaan myös laatikkoon lisättävään kermaan.
– Kun olen yhdistänyt ainekset, niin laitan laatikkoon ruokakermaa. Senkin voi valita, laittaako ruokakerman sijaan vaikka kaurakermaa. Kerma pehmentää ruokalajia entisestään ja lapsetkin tykkäävät.
Nappaa parhaan kaalilaatikon ohje: Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
Katso lisää Pirjon ohjeita Rouva Kasvis -blogista.
Katso myös video: Näin saat parsakaalista keitettyä täydellistä!
0:48