Proteiinipitoista hittisalaattia tehdään kerralla koko viikon satsi: "Syön joka päivä lounaaksi"
Oletko jo kuullut DBS-salaatista?
Erilaiset palkokasvit ovat nyt pinnalla useammastakin syystä. Niiden syömisen lisäämistä suositellaan marraskuun lopussa julkaistavissa uusissa ravitsemussuosituksissa. Tämän lisäksi palkokasvit villitsevät nyt somesalaatin muodossa.
Mikä on DBS-salaatti?
Muun muassa TikTokissa on koko syksyn ajan kohistu niin sanotusta DBS-salaatista. DBS eli dense bean salad tarkoittaa käytännössä erilaisia papuja tai muita palkokasveja runsaasti sisältävää, ravintorikasta salaattia.
DBS-salaatin pohjana ovat aina erilaiset palkokasvit ja niiden kanssa yhdistellään esimerkiksi erilaisia vihanneksia, lihaa ja juustoa.
Villityksen aloitti alun perin TikTokissa Violet Witchel, joka jakoi tilillään useita erilaisia "tiheän papusalaatin" ohjeita. Witchelin mukaan salaatin valmistaminen etukäteen joka viikko auttaa tekemään terveellisestä syömisestä helppoa.
Jos video ei näy, katso se täällä.
– Joka viikko valmistelen satsin dbs-salaattia, joka on kasviksia, proteiinia ja vinegrettipohjaista kastiketta sisältävä salaatti. Se kestää koko viikon ja syön sitä joka päivä lounaaksi, Violet kertoo lähes 11 miljoonaa näyttökertaa keränneellä videollaan.
Ravintotiheää ja salaatitonta
Violetin proteiinipitoiset, runsaskuituiset ja kasviksia pursuavat ohjeet ovat keränneet miljoonia katselukertoja TikTokissa.
Salaatteja kutsutaan tiheäksi muutamastakin syystä: ensinnäkin ne eivät sisällä lainkaan varsinaista lehtisalaattia, joten salaatti on koostumukseltaan hyvin tiheää. DBS-salaatit ovat lisäksi usein myös ravintotiheitä.
TikTokissa suosioon on noussut muun muassa välimerellinen DBS-salaatti, joka sisältää kreikkalaisesta salaatista tuttuja elementtejä, kikherneillä ja pavuilla höystettynä.
Eräänlainen DBS-salaatti on myös tämä Henri Alénin ylistämä italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno.
Lähteet: Allrecipes, Today
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku