"Naurettavan herkullinen" kasvislisuke 10 minuutissa – tästä saat proteiinia ja kuitua!
Proteiinipitoinen kasvislisuke valmistuu helposti 10 minuutissa!
Marraskuussa julkaistavissa uusissa ravitsemussuosituksessa painotetaan entistä enemmän kasviksia. Helsingin Sanomat kertoo, että kasviksia, hedelmiä ja marjoja tulisi uusien suositusten mukaan syödä päivittäin 500–800 grammaa.
Suosituksissa mainitaan myös erikseen palkokasvit, eli herneet pavut ja linssit. Niitä suositellaan syötäviksi 50–100 grammaa päivässä.
Martat muistuttavat, että kaikissa pavuissa on runsaasti proteiinia ja ravintokuitua. Proteiinipitoisuus vaihtelee papulajeittain. Pavut ovat myös hyviä B-vitamiinien, raudan, kaliumin, magnesiumin, sinkin ja fosforin lähteitä.
Lue myös: Henri Alénin mahtava tonnikalasalaatti: "Edullinen, sisältää paljon proteiinia ja säilyy pitkään"
"Naurettavan herkullinen" kasvislisuke 10 minuutissa
Erilaisista palkokasveista voi valmistaa helposti esimerkiksi ruokien lisukkeita. The Kitchn -ruokasivustolla vinkataan nyt "naurettavan herkullisten" lisukepapujen ohje.
– Nämä helpot paahdetut vihreät pavut ovat uusi lisukesuosikkisi! Parasta on, että ne valmistuvat 10 minuutissa, ruokatoimittaja Janette Zepeda ylistää.
Talouspaperilla pinnalta kuivatut vihreät pavut pyöritellään ensin oliiviöljyssä ja maustetaan sen jälkeen sitruunanmehulla, sitruunankuoriraasteella, suolalla ja pippurilla. Paahtamisen jälkeen pavut viimeistellään parmesaanilla ja sitruunankuoriraasteella. Joukkoon voi myös lisätä hieman paahdettuja manteleita.
Paahdetut vihreät pavut
Tältä paahdetut pavut höysteineen näyttävät. Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.
450 g vihreitä papuja
2 tl oliiviöljyä
2 tl hienoksi raastettua sitruunankuorta (noin 1 keskikokoisen sitruunan kuori), lisäksi hieman tarjoiluun
1 tl tuoretta sitruunamehua (noin puolikkaasta sitruunasta)
3/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria, lisäksi hieman tarjoiluun
30 g raastettua parmesaanijuustoa, lisäksi hieman tarjoiluun
(n. 1 dl paahdettuja manteleita pilkottuna)
Valmistele ja mausta
Poista papujen kannat ja taputtele pavut kuiviksi esimerkiksi talouspaperilla. Sekoita pavut oliiviöljyn, sitruunamehun, sitruunankuoren, suolan ja pippurin kanssa niin, että mausteet leviävät tasaisesti papuihin.
Paahda
Levitä pavut foliolla tai leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Ripottele päälle parmesaanijuustoa, laita pavut takaisin uuniin ja paahda kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
Tarjoile
Ripottele päälle vielä lisää raastettua parmesaania, sitruunankuorta, mustapippuria ja halutessasi pilkottuja paahdettuja manteleita.
Katso myös: Henri Alénin tonnikalasalaatissa maistuvat myös pavut!
Lähde: The Kitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan