- Valuta ja huuhdo pavut huolellisesti.
- Pane kulhoon valutetun tonnikalan kanssa.
- Hienonna punasipuli ja varsiselleri, ja lisää ne joukkoon.
- Kuori ja viipaloi porkkana, ja lisää seokseen.
- Mausta hienonnetulla lehtipersiljalla, suolalla ja pippurilla.
- Mausta salaatti lopuksi vielä punaviinietikalla ja oliiviöljyllä mehevän kosteaksi.
- Koristele salaatti rucolalla tai vesikrassilla.
Makuja
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
Julkaistu 04.02.2024 12:58
Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén kokkasi Huomenta Suomessa salaatin, joka on paitsi terveellinen myös herkullinen.
Ainekset
- 2 prk (à 400 g) cannellini- tai borlottipapuja (kypsennettyjä)
- 1 prk tonnikalaa öljyyn säilöttynä
- 1 pieni punasipuli
- 2 oksaa varsiselleriä
- 1 porkkana
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- suolaa ja mustapippuria
- 3 rkl punaviinietikkaa
- vajaa 1 dl oliiviöljyä
- koristeeksi rucolaa tai vesikrassia