Banaaneista ja kananmunista valmistetut letut ovat sekä herkullisia että proteiinipitoisia.
Pienet suuret reseptit -kirjan syksyllä julkaissut TV-toimittaja ja juontaja Hanna Sumari kertoi vuonna 2015 Huomenta Suomessa vinkkinsä siihen, kuinka kananmunista ja banaaneista valmistetaan terveellisiä lettuja. Banaanin ja kananmunan yhdistelmä lettutaikinan pohjana on noussut hitiksi etenkin bloggaajien ja fitness-harrastajien joukossa.
Hyvästi, vehnäjauhot!
Leipomiseen käytetään useimmiten vehnäjauhoja, mutta hittireseptiin eivät kuulu lainkaan jauhot. Sumari lisää oman reseptinsä mukaisesti taikinaan kauraa, jotta lettujen koostumus paranisi entisestään. Leivinjauheesta letut saavat pannukakkumaista kuohkeutta.
Sumari antaa myös vinkkejä siihen, kuinka perinteistä lettutaikinaa helpommin murtuva taikina kannattaa paistaa.
– Näitä lettusia voi paistaa kookosöljyllä tai voilla tai öljyllä, Sumari vinkkaa.
KATSO RESEPTI: Hanna Sumarin kaura-banaaniletut
Katso videolta, kuinka banaaniletut valmistuvat!
4:37