Yksi Suomen suosituimmista ruisleivistä on uudistunut.
Fazer on muokannut suosittujen Puikula-ruisleipien reseptiä. Iltalehden sivuilla kerrottiin aiemmin uuden "lötkömmän" leivän herättäneen ihmetystä joidenkin kuluttajien keskuudessa.
Fazer Leipomoilta vahvistetaan MTV Uutisille, että Puikulaa on toden totta tänä keväänä uudistettu, kuluttajien toiveita kuunnellen.
– Uudistuneessa ruis-Puikulassa on nyt parempi ja pidempään säilyvä tuoreustuntu, aavistuksen napakampi purutuntuma. Muutimme hieman muutaman raaka-aineen keskinäistä suhdetta ja samalla kehitimme leivontatapaa, Fazer Leipomoiden viestintäjohtaja Tarja Kuusela kertoo.
Lue myös: Oletko lukenut leipäpussin pikkuprintin? Tämä tieto kannattaa aina tarkistaa, kun ostat leipää
Reseptimuutos vaikutti myös makuun
Kuuselan mukaan tuotteeseen on pohjoismaisia ravintosuosituksia noudattaen lisätty täysjyvän määrää. Leivässä on siis sen myötä hieman rukiisempi maku.
– Täysjyväruista on 49 prosenttia leivästä ja 77 prosenttia leivän viljasta, aiemmin täysjyväruista oli 45 prosenttia ja 75 prosenttia leivän viljasta.
Kuuselan mukaan uudistettu versio voitti kuluttajatestituloksissa vanhan tuotteen niin maussa kuin tuoreustunnussakin. Uudistettu tuote saapui kauppoihin huhtikuun lopussa.
– Uudistamme ydintuotteitamme säännöllisesti, jotta ne vastaavat kuluttajien kysyntään ja tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Kuuntelemme kuluttajien palautteita herkällä korvalla, Kuusela sanoo.
Fazerin Puikula-ruisleipää on valmistettu vuodesta 1997. Se on yksi Suomen suosituimmista ruispalaleivistä Vaasan Ruispalojen ohella.
Lue myös: Lentokentän Alepasta hamstrataan erityisesti yhtä tuotetta: "Myyntipiikki aina, kun lomat alkavat"
Katso myös: Ruispalaleivät Halpa vs. kallis -makutestissä. Mikä voitti?
7:03